ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Airbus ολοκληρώνει την κατασκευή της πρώτης πτέρυγας αεροσκάφους Α400Μ

Η Airbus ολοκληρώνει την κατασκευή της πρώτης πτέρυγας αεροσκάφους Α400Μ

H Airbus ολοκλήρωσε -με βάση ανακοίνωσή της, της 29η Νοεμβρίου- την κατασκευή της πρώτης πτέρυγας του νέου μεταφορικού αεροσκάφους Α400Μ στις εγκαταστάσεις της στο Φίλτον, κοντά στο Μπρίστολ της Βρετανίας.

Πέρα από το ότι η ολοκλήρωση της κατασκευής του συγκεκριμένου τμήματος αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο πρόγραμμα του νέου ευρωπαϊκού μέσου μεταφορικού αεροσκάφους, αξίζει να σημειωθεί ότι και τεχνολογικά αποτελεί πραγματική πρόκληση, αφού είναι η πρώτη πτέρυγα που κατασκευάζει η Airbus με τη χρήση σύνθετων υλικών (κυρίως ανθρακονημάτων) σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα. Η κατασκευή της πτέρυγας του Α400Μ που γίνεται στο Φίλτον, γίνεται παράλληλα σε δύο φάσεις, αφού αυτή αποτελείται από την δεξιά και την αριστερή ημιπτέρυγα. Κάθε μία από τις ημιπτέρυγες έχει βάρος τριών τόνων. Και οι δύο θα παραδοθούν στις εγκαταστάσεις της Airbus στη Σεβίλλη της Ισπανίας, όπου βρίσκεται η γραμμή τελικής συναρμολόγησης του Α400Μ, όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία της εγκατάστασης των καλωδιώσεων και του εξοπλισμού που θα φέρουν. Η μεταφορά των τμημάτων του Α400Μ θα γίνεται ακριβώς όπως αυτή των τμημάτων των πολιτικών αεροσκαφών της εταιρείας, από τα τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα Α300-600ST Beluga δηλαδή κατά κύριο λόγο. Η διαδικασία της κατασκευής της πρώτης πτέρυγας του Α400Μ ξεκίνησε στις 20 του περασμένου Ιουλίου, στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Airbus που κατασκευάστηκαν στο Φίλτον για τον σκοπό αυτό, με κόστος 100 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.