ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνεργασία AgustaWestland και Swidnik στο πλαίσιο Πολωνικού διαγωνισμού

Συνεργασία AgustaWestland και Swidnik στο πλαίσιο Πολωνικού διαγωνισμού

Η AgustaWestland υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την πολωνική Swidnik, το τμήμα της PZL που δραστηριοποιείται στην σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή ελικοπτέρων, για την από κοινού προώθηση του ελικοπτέρου Grand σε πολωνικό διαγωνισμό.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την προμήθεια 23 ελικοπτέρων μεταφοράς ασθενών και τραυματιών. Σημειώνεται ότι η πολωνική εταιρεία συνεργάζεται ήδη με την AgustaWestland στη διαδικασία παραγωγής του Grand, κατασκευάζοντας στις εγκαταστάσεις της την άτρακτο του ελικοπτέρου, οπότε σε περίπτωση που το ελικόπτερο της AgustaWestland επιλεγεί η Swidnik θα παράσχει και πλήρεις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης στο πολωνικό δημόσιο. Οι δύο εταιρείες έχουν σημαντική συνεργασία τα τελευταία 10 χρόνια στον τομέα της κατασκευής και συναρμολόγησης τμημάτων ελικοπτέρων. Συγκεκριμένα η πολωνική εταιρεία που στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου είχε κατασκευάσει κατόπιν αδείας χιλιάδες ελικόπτερα των τύπων Mi-2 και Mi-4, έχει αναλάβει την κατασκευή τμημάτων και την συναρμολόγηση των ατράκτων των ελικοπτέρων των τύπων Grand, A109 Power, A119 Koala, A109 LUH και AW139, απασχολώντας περισσότερα από 1000 άτομα στον συγκεκριμένο τομέα. Το Grand είναι δικινητήριο ελαφρύ ελικόπτερο, εφοδιασμένο με δύο κινητήρες PW207C κάθε ένας από του οποίους αποδίδει μέγιστη ισχύ 960 ίππων στην απογείωση. Σημαντικότερο πλεονέκτημά του σε σύγκριση με άλλα ελικόπτερα της κατηγορίας του είναι η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης των 311 χιλιομέτρων ανά ώρα, που εξασφαλίζει περιορισμό του χρόνου πτήσης προς τα νοσοκομεία κατά 20% κατά μέσο όρο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.