ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Παράδοση των τριών πρώτων ΝΗ-90 στον Γερμανικό στρατό

Παράδοση των τριών πρώτων ΝΗ-90 στον Γερμανικό στρατό

Η γαλλογερμανική Eurocopter, κύριος μέτοχος της κοινοπραξίας NH Industries, ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι παρέδωσε τα τρία πρώτα μέσα μεταφορικά ελικόπτερα (έκδοσης ΤΤΗ) νέας γενιάς τύπου ΝΗ-90 στον Γερμανικό Στρατό.

Η έκδοση πιστοποίησης του ελικοπτέρου από τη NATO Helicopter Management Agency (NAHEMA) είχε γίνει την 31η Μαρτίου του 2006, ενώ η πιστοποίηση από τη BWB και τον Γερμανικό στρατό ακολούθησε την 1η του τρέχοντος μηνός. Σηματοδοτήθηκε έτσι η επίσημη αποδοχή του, και δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας των παραδόσεών του στο Γερμανικό Στρατό, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη ένοπλη δύναμη που προέβη στην παραγγελία του μέχρι σήμερα εμπορικά επιτυχημένου ελικοπτέρου. Τα δύο από τα τρία πρώτα αυτά ελικόπτερα θα αξιοποιηθούν για την εκπαίδευση και διάθεση στον τύπο των πρώτων πληρωμάτων, ενώ το τρίτο για την εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Με βάση το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, μέχρι το τέλος του 2007, σε διάστημα ενός έτους δηλαδή από σήμερα, στον Γερμανικό στρατό αναμένεται ότι θα έχουν παραδοθεί 24 τουλάχιστον μονάδες. Μέχρι σήμερα το ΝΗ-90 έχει αποσπάσει παραγγελίες για 400 συνολικά μονάδες με δεσμεύσεις (option) για περισσότερα από 100 ακόμη. Όσο για τα 20 ελικόπτερα της έκδοσης ΤΤΗ που έχουν παραγγελθεί από την Ελλάδα για τον εξοπλισμό της Αεροπορίας Στρατού, η έναρξη της διαδικασίας των παραδόσεων αναμένεται να αρχίσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2007.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.