Το Hawk AJT εκτελεί με επιτυχία την παρθενική του πτήση

Το Hawk AJT εκτελεί με επιτυχία την παρθενική του πτήση

Η BAE Systems ανακοίνωσε ότι το πρώτο Hawk AJT (Advanced Jet Trainer) της Ινδικής Αεροπορίας, πραγματοποίησε με επιτυχία την παρθενική του πτήση στις 14 Δεκεμβρίου 2006, από τις εγκαταστάσεις του Warton, βόρεια του Μάντσεστερ.

Η πρώτη πτήση του πρώτου ινδικού εκπαιδευτικού νέας γενιάς που φέρει τον κωδικό ΗΤ001, πραγματοποιήθηκε έναν ακριβώς μήνα μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών συναρμολόγησής του. Χειριστής του ήταν ο επικεφαλής δοκιμαστής της εταιρείας Jon Price, που παράλληλα είναι και εκπαιδευτής σε αεροσκάφη του τύπου. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι το πρώτο από τα 24 που θα κατασκευαστούν και θα συναρμολογηθούν στη Βρετανία. Τα υπόλοιπα 42 θα συναρμολογηθούν κατόπιν αδείας στην Ινδία από την κρατική Hindustan Aeronautics. Η παράδοσή του στην Ινδική Αεροπορία, θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2007 οπότε και αναμένεται η άμεση αξιοποίηση και ένταξή του στο ινδικό εκπαιδευτικό σύστημα, δεδομένου ότι η εκπαίδευση Ινδών χειριστών στην αεροπορική βάση Valley της RAF, συνεχίζεται.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.