ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H Northrop-Grumman αναβαθμίζει τα ιαπωνικά Β767 AWACS

H Northrop-Grumman αναβαθμίζει τα ιαπωνικά Β767 AWACS

Η Northrop-Grumman υπέγραψε συμβόλαιο με τη Boeing για την υλοποίηση προγράμματος αναβάθμισης του εξοπλισμού αποστολής των τεσσάρων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου τύπου Β767 AWACS της Ιαπωνίας.

Την εποπτεία του συγκεκριμένου προγράμματος έχει το Κέντρο Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Διοίκησης Υλικού της Αμερικανικής Αεροπορίας, καθώς πρόκειται για σύμβαση FMS, ενώ κύριος ανάδοχος είναι η κατασκευάστρια των αεροσκαφών Boeing. Το συνολικό ύψος του έργου που θα αναλάβει μόνο η Northrop-Grumman στο πλαίσιο του προγράμματος, σε περίπτωση που εξασκηθούν όλα τα δικαιώματα προαίρεσης (option) που περιλαμβάνει, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 73 εκατομμύρια δολάρια. Το σημαντικότερο μέρος των εργασιών αναβάθμισης του εξοπλισμού αποστολής των ιαπωνικών Β767 AWACS, αφορά φυσικά την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του ραντάρ που φέρουν τα αεροσκάφη αυτά (RSIP-Radar System Improvement Program), ενώ στις υποχρεώσεις της εταιρείας περιλαμβάνεται η παροχή υλικού και ανταλλακτικών και για τους νέους σταθμούς εργασίας των ελεγκτών και των χειριστών του συστήματος, η παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης, καθώς και η προμήθεια πλήρους σειράς εγχειριδίων εκπαίδευσης και υποστήριξης. Επιπρόσθετα η Northrop-Grumman ανέλαβε τη διασύνδεση όλων των επιμέρους συστημάτων και την ευθύνη για την καλή λειτουργία του συστήματος, μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης. Τα αναβαθμισμένα ραντάρ των ιαπωνικών Β767 AWACS θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν στόχους μικρού μεγέθους σε μεγάλες αποστάσεις, θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή σε περιβάλλον κορεσμένο από συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων και θα παρέχει καλύτερη ποιότητα απεικόνισης στοιχείων. Σημειώνεται ότι η Northrop-Grumman έχει αναλάβει την αναβάθμιση 60 συστημάτων αερομεταφερομένων ραντάρ για λογαριασμό της Αμερικανικής Αεροπορίας, του ΝΑΤΟ, της RAF και του Γαλλικού Ναυτικού.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.