ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δημιουργία κέντρου έρευνας και ανάπτυξης ελικοπτέρων στη Νότιο Κορέα

Δημιουργία κέντρου έρευνας και ανάπτυξης ελικοπτέρων στη Νότιο Κορέα

Στις 18 Δεκεμβρίου 2006 ξεκίνησε επίσημα στη Νότιο Κορέα η λειτουργία ενός ειδικού κέντρου με αντικείμενο την διεξαγωγή εργασιών έρευνας και ανάπτυξης αεροσκαφών περιστρεφόμενων πτερύγων (ελικοπτέρων).

Την ευθύνη της δημιουργίας του κέντρου αυτού έχει το Κορεατικό υπουργείο τεχνολογίας και επιστημών, το οποίο έχει δεσμευθεί για την δαπάνη ποσών της τάξης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων κατά προσέγγιση ανά έτος, προκειμένου να αναπτυχθεί στη χώρα τεχνολογία η οποία θα εξασφαλίσει την σχεδίαση και την ανάπτυξη μικρών και μέσων ελικοπτέρων. Επιπρόσθετο έργο του κέντρου θα είναι δε και η συμμετοχή του στο πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου κορεατικού ελικοπτέρου που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Korea Helicopter Project και το οποίο θα κατασκευαστεί σε δύο βασικές εκδόσεις. Μία οπλισμένη και μία γενικής χρήσης. Το πρόγραμμα KHP αποτελεί κοινή προσπάθεια των Eurocopter και Korean Aerospace Industry (KΑΙ) το οποίο αναμένεται να φτάσει στη φάση της παρθενικής πτήσης του πρώτου ελικοπτέρου-πρωτοτύπου, μέσα στο 2010. Βάσει του σημερινού σχεδιασμού δε, η έναρξη της μαζικής παραγωγής του νέου κορεατικού ελικοπτέρου θα ξεκινήσει μέσα στο 2012.  Τέλος, το νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης ελικοπτέρων που υπάγεται στο πανεπιστήμιο Konkuk της Σεούλ, έχει από τώρα προγραμματίσει την σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή ενός αμιγώς κορεάτικου ελικοπτέρου το οποίο υπολογίζεται ότι θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση το αργότερο μέσα στο 2016. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.