45 μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 για την Ισπανία

45 μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 για την Ισπανία

Με απόφαση του ισπανικού υπουργικού συμβουλίου της 22ης Δεκεμβρίου, εγκρίθηκε η προμήθεια 45 μέσων μεταφορικών ελικοπτέρων νέας γενιάς τύπου ΝΗ-90 για την κάλυψη των αναγκών και των τριών κλάδων των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων.

Το ύψος του συγκεκριμένου προγράμματος έχει υπολογιστεί στα 1,26  δις ευρώ και η υλοποίηση του θα αρχίσει άμεσα. Την κατασκευή τμημάτων και την συναρμολόγηση των 45 ισπανικών ελικοπτέρων θα αναλάβει η Eurocopter Espana S.A. στις νέες της εγκαταστάσεις στο Albacete που θα αρχίσουν να λειτουργούν στις αρχές του 2007. Η καταβολή των κονδυλίων για την προμήθεια των νέων ελικοπτέρων δε θα γίνει σταδιακά. Η λειτουργία γραμμής συναρμολόγησης ελικοπτέρων ΝΗ-90, καθώς και τμημάτων ελικοπτέρων τύπου Tiger και EC 135, είναι ίσως το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της απόφασης της Ισπανίας να προβεί στην προμήθεια των νέων μεταφορικών ελικοπτέρων, καθώς πλέον η Eurocopter Espana θεωρείται το τρίτο πιο σημαντικό σε μέγεθος και δραστηριότητες κομμάτι της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο… Τα πρώτα ισπανικά ΝΗ-90 θα παραδοθούν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας βάσει χρονοδιαγράμματος, μέσα στο έτος 2010 και θα είναι της έκδοσης ΤΤΗ (Tactical Transport Helicopters).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.