ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πέταξε το πρώτο ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-767 που προορίζεται για την Ιαπωνία

Πέταξε το πρώτο ιπτάμενο τάνκερ τύπου KC-767 που προορίζεται για την Ιαπωνία

Η Boeing ανακοίνωσε ότι στις 21 Δεκεμβρίου, το πρώτο ιπτάμενο τάνκερ KC-767 των Ιαπωνικών Αεροπορικών Δυνάμεων Προστασίας (JASDF-Japan Air Self-Defence Force), πραγματοποίησε με επιτυχία την παρθενική του πτήση.

Η πτήση ήταν διάρκειας τριών ωρών και 30 λεπτών. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση McConnel στη Wichita του Κάνσας, όπου η εταιρεία διατηρεί εγκαταστάσεις. Η παράδοση του, που βάσει χρονοδιαγράμματος αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 2007, θα έχει ιστορική σημασία για τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις καθώς θα είναι το πρώτο εξειδικευμένο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού που θα ενταχθεί σε υπηρεσία στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και. Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία έχει παραγγείλει τέσσερα τέτοια αεροσκάφη κατόπιν διαγωνισμού που ανέδειξε νικητή το KC-767 έναντι της έκδοσης εναέριου ανεφοδιασμού του Α 310 της Airbus (Α 310ΜRTT) το 2001. Όπως και το ευρωπαϊκό αεροσκάφος, έτσι και το KC-767 θα μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να λειτουργεί παράλληλα και ώς αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου και προσωπικού. Η Boeing επιδιώκει σήμερα να αναδειχθεί νικήτρια του διαγωνισμού στο πλαίσιο του προγράμματος KC-X το οποίο σε πρώτη φάση προβλέπει την προμήθεια 179 νέων ιπτάμενων τάνκερ για την αντικατάσταση των KC-135 της USAF που δεν έχουν περάσει από πρόγραμμα αντικατάστασης των κινητήρων τους και επομένως εξακολουθούν να πετούν με τους JT3D της Pratt & Whitney.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.