ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανάπτυξη αερομεταφερόμενης έκδοσης του Brahmos σχεδιάζει η Ινδία

Ανάπτυξη αερομεταφερόμενης έκδοσης του Brahmos σχεδιάζει η Ινδία

Κατά την ομιλία του στο ινδικό κέντρο ανάπτυξης πυραυλικών συστημάτων στις 28 Δεκεμβρίου, ο Ινδός υπουργός άμυνας Shri Ak Anthony, επιβεβαίωσε την ανάπτυξη μίας νέας έκδοσης, αερομεταφερόμενης του υπερηχητικού πυραύλου cruise Brahmos.

Τόνισε επίσης, παρουσία Ινδών και Ρώσων αξιωματούχων και επιστημόνων ότι επιθυμία του ινδικού υπουργείου άμυνας είναι η ένταξη της νέας έκδοσης του πυραύλου σε υπηρεσία στην Iνδική αεροπορία το συντομότερο δυνατόν. Σημειώνεται ότι ο Brahmos έχει ήδη περάσει με επιτυχία την φάση της αξιολόγησής του τόσο από το Ινδικό ναυτικό, όσο και από τον Ινδικό στρατό, οπότε η μαζική του παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα.  Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ομιλία του ο Ινδός υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου όπου υπάρχουν σε εξέλιξη εργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης του Brahmos και ενημερώθηκε πλήρως σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές του όπλου, το οποίο θεωρείται ότι πριν ακόμη μπει σε υπηρεσία, έχει αναβαθμίσει κατακόρυφα τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Ινδικού στρατού και του Ινδικού ναυτικού. Μάλιστα ο Ινδός υπουργός έλαβε ως δώρο από το κέντρο, έναν οπτικό δίσκο, με βίντεο όλων των δοκιμών του πυραύλου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έγιναν από υποβρύχια.

Σημειώνεται ότι το Brahmos θεωρείται σήμερα ο πιο επικίνδυνος υπερηχητικός πύραυλος cruise μακρού πλήγματος στον κόσμο, καθώς η ταχύτητά του ανέρχεται σε Mach 2,8 και η εμβέλεια του στα 300 περίπου χιλιόμετρα, με βάρος πολεμικής κεφαλής που μπορεί να φτάνει και τα 200 κιλά. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 1998 από τη BrahMos Aerospace, η οποία αποτελεί κοινοπραξία του ινδικού οργανισμού αμυντικών ερευνών (DRDO) και της ρωσικής NPO Mashinostroyenia. Οι πρώτες δοκιμές αξιολόγησης καθαρά επιχειρησιακού χαρακτήρα του Brahmos, πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2005.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.