ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Northrop-Grumman αυξάνει τη δυνατότητα στοχοποίησης των E-8 J-STARS

Η Northrop-Grumman αυξάνει τη δυνατότητα στοχοποίησης των E-8 J-STARS

H Northrop-Grumman υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με την Αμερικανική αεροπορία για την ενσωμάτωση δυνατότητας στοχοποίησης κινούμενων στόχων με πολύ μεγάλη ακρίβεια στο ραντάρ έρευνας επιφανείας των αεροσκαφών E-8C J-STARS.

Το ύψος του συμβολαίου ανέρχεται σε  56,2 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για νέα λειτουργική διαμόρφωση ραντάρ η οποία αποτελεί το προϊόν ενός προγράμματος της DARPA με την ονομασία Affordable Moving Surface Target Engagement (AMSTE). H ενσωμάτωση της νέας λειτουργικής διαμόρφωσης στα ραντάρ των E-8C J-STARS (Joint Surveillance Target Attack Radar System) θα υλοποιηθεί στα αμέσως επόμενα χρόνια μέσω του προγράμματος Advanced Radar Mode (ARM). Υπενθυμίζεται ότι τα Ε-8C αποτελούν εδώ και αρκετά χρόνια (περί τα 15) ότι πιο προηγμένο υπάρχει στον κόσμο στον χώρο της από αέρος επιτήρησης μεγάλης έκτασης περιοχών στο έδαφος με εκπληκτικές παράλληλα δυνατότητες σε ότι αφορά στοχοποίηση, διαχείριση και διοίκηση και έλεγχο μεγάλης ή μικρής κλίμακας επιχειρήσεων. Τα αεροσκάφη του τύπου αποτελούν ολοκληρωμένες εναέριες πλατφόρμες εντοπισμού, προσδιορισμού θέσης, ταυτοποίησης, εγκλωβισμού και στοχοποίησης οχημάτων ή συγκεντρώσεων προσωπικού στο έδαφος, ενώ παράλληλα παρέχουν δυνατότητα άμεσης πρόσβασης των στρατιωτικών διοικητών μεγάλων ή μικρών σχηματισμών σε αυτά τα στοιχεία και τις ενδείξεις, μέσω της διοχέτευσής των σε κέντρα διοίκησης στο έδαφος σε πραγματικό χρόνο. Το σύνολο των αεροσκαφών του τύπου αυτού ανήκει στην 116η Πτέρυγα Εναέριου Ελέγχου της αεροπορικής εθνοφρουράς της Georgia, με έδρα την αεροπορική βάση Robins.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.