ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην πωλούν Global Hawk στη Νότιο Κορέα

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην πωλούν Global Hawk στη Νότιο Κορέα

Με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα του κορεατικού Τύπου, οι ΗΠΑ θα προβούν στην πώληση μη επανδρωμένων αεροχημάτων τύπου Global Hawk στην Νότιο Κορέα, μόνο σε περίπτωση που συγκεκριμένοι περιοριστικοί παράγοντες αρθούν.

Σε παλαιότερο αίτημα της διεύθυνσης προμηθειών αμυντικών συστημάτων της Νοτίου Κορέας για την αγορά αριθμού τέτοιων αεροσκαφών, το αμερικανικό υπουργείο άμυνας είχε απαντήσει ότι δεν βλέπει αρνητικά το ενδεχόμενο αυτό δεδομένου ότι η χρήση των αεροσκαφών θα είναι συγκεκριμένη και γνωστή. Παρά το γεγονός αυτό Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι το Global Hawk περιλαμβάνεται ως σύστημα στην συνθήκη περί ελέγχου μεταφοράς πυραυλικής τεχνολογίας (MTCR-Missile Technology Control Regime), από την στιγμή που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μεταφέρουν και να εξαπολύουν όπλα μαζικής καταστροφής σε μεγάλες αποστάσεις. Επίσης οι Αμερικανοί διευκρίνισαν ότι υπάρχουν περιορισμοί και σε ότι αφορά την πρόσβαση διαφόρων χωρών στην τεχνολογία που ενσωματώνει το εν λόγω αεροσκάφος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.