ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

100.000 ώρες πτήσης για το αερομεταφερόμενο ατρακτίδιο στοχοποίησης ATFLIR

100.000 ώρες πτήσης για το αερομεταφερόμενο ατρακτίδιο στοχοποίησης ATFLIR

Πρόσφατη ανακοίνωση της αμερικανικής Raytheon, γνωστοποίησε ότι το Αμερικανικό ναυτικό συμπλήρωσε 100.000 ώρες πτήσης με ατρακτίδια στοχοποίησης ATFLIR (Advanced Targeting Forward Looking Infrared system).

Το ATFLIR χρησιμοποιείται μαχητικά αεροσκάφη F/A-18C/D Hornet και F/A-18E/F Super Hornet. H τελευταία μάλιστα από τις 100.000 αυτές ώρες μπήκε κατά την διάρκεια περιπολίας πάνω από το Ιράκ. Δεδομένου ότι το ατρακτίδιο ΑΝ/ASQ-228 πήρε πιστοποιητικό αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας, μόλις τρεισήμισι χρόνια πριν, τον Σεπτέμβριο του 2003, οι ώρες αυτές αποδεικνύουν ότι η χρήση του ήταν κάτι παραπάνω από εντατική από τα Hornet και Super Hornet των Πεζοναυτών των ΗΠΑ και του Αμερικανικού ναυτικού. H Raytheon από την πλευρά της παρέδωσε στους δύο αυτούς χρήστες 161 συνολικά ατρακτίδια ATFLIR μέσα στο 2006 και θα συνεχίσει τις παραδόσεις για χρονικό διάστημα ενός ακόμη έτους. Για το πρόγραμμα ATFLIR εργάζονται 900 περίπου άτομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.