ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Τουρκία επεκτείνει την συμμετοχή της στη φάση παραγωγής του JSF

Η Τουρκία επεκτείνει την συμμετοχή της στη φάση παραγωγής του JSF

O Tούρκος υπουργός άμυνας Vecdi Gonul υπέγραψε στις 25 Ιανουαρίου 2007 μνημόνιο συνεργασίας με τον υφυπουργό άμυνας των ΗΠΑ Gordon England, για τη συνέχιση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 Lightning II και στη φάση παραγωγής.

Η Τουρκία είχε υπογράψει συμμετοχή στο πρόγραμμα από την αρχική του φάση (SDD) το 2002 και με βάση τον σημερινό σχεδιασμό εκσυγχρονισμού της αεροπορίας της (ΤΗΚ), προτίθεται να προβεί στην προμήθεια 100 συνολικά αεροσκαφών του τύπου, δαπανώντας ποσό της τάξης των 11 δις δολαρίων κατ΄ εκτίμηση. Το πρόγραμμα προμήθειας μαχητικών F-35 Lightning II εφόσον υλοποιηθεί πλήρως, θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Τουρκίας. Οι παραδόσεις με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά θα αρχίσουν μετά το 2014, προς σταδιακή αντικατάσταση των παλαιότερων εκδόσεων του F-16 που διαθέτει η ΤΗΚ και δεν θα εκσυγχρονισθούν, αλλά και των μη αναβαθμισμένων F-4E Phantom II που εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος της δύναμης μαχητικών της τελευταίας. Άλλη βασική επιδίωξη της Τουρκίας στο πλαίσιο του προγράμματος JSF, είναι η εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κατασκευαστικού έργου για την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Τούρκος υπουργός άμυνας συναντήθηκε, μετά την υπογραφή του MoU και με τον Αμερικανό ομόλογό του και συζήτησαν θέματα σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ, αλλά και θέματα που αφορούν προγράμματα προμηθειών από την Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.