Ιδού η αιτία της απoτυχίας του Ισραήλ το 2006 στο Λίβανο: 36% επιτυχία στις αποστολές αέρος-εδάφους!

Ιδού η αιτία της απoτυχίας του Ισραήλ το 2006 στο Λίβανο: 36% επιτυχία στις αποστολές αέρος-εδάφους!

Μια προβληματική σε ότι αφορά την στόχευση Αεροπορία του Ισραήλ εμφανίζουν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ:  Υποστήριξε, ότι σήμερα τα ποσοστά επιτυχίας έχουν ανέλθει στο 91% ενώ στον πόλεμο του 2006 στο Λίβανο, με τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, το ποσοστό ακρίβειας της Αεροπορίας ήταν μόλις 36%, και αυτό εξηγεί βέβαια εν μέρει και την ισραηλινή αποτυχία στην εν λόγω επιχερίρηση. Ο απερχόμενος αρχηγός, στρατηγός Γκαμπί Ασκεναζί, δήλωσε ότι τα βελτιωμένα ραντάρ, οι νέοι αισθητήρες, οι νέας γενιάς πύραυλοι, κυρίως όμως η βελτίωση στη συνεργασία των χερσαίων με τις αεροπορικές δυνάμεις, οδήγησαν σε καλύτερο αποτέλεσμα.

Η απόκτηση της δυνατότητας ακριβέστερης όσο το δυνατόν στόχευσης είχε τεθεί ως βασική προτεραιότητα, δεδομένου ότι συχνά οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να επιχειρήσουν σε αστικό περιβάλλον (π.χ. Λίβανος, Γάζα), οπότε οι πιθανότητες απωλειών μεταξύ αμάχων είναι υψηλότατες, κάτι που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αποδεσμεύτηκαν σε πρόσφατο συνέδριο για τον αστικό πόλεμο (urban warfare). Σε μια τελευταία παρατήρηση, ο Ασκεναζί υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο των πληροφοριών στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής ροή πληροφοριών κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων και δεν αρκεί η εκ των προτέρων γνώση του πεδίου της μάχης πλέον. Γενικά τόνισε ότι τα σύγχρονα πέδία μάχης είναι πολύ ρευστά και χρειάζεται η ανάπτυξη δικτύων που να δίνουν σε real time πληροφορίες για τον εχθρό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defenenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.