ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιτάχυνση του προγράμματος ανάπτυξης του ραντάρ RBE 2 AESA για το Rafale

Επιτάχυνση του προγράμματος ανάπτυξης του ραντάρ RBE 2 AESA για το Rafale

Η γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών DGA ανέθεσε στην Thales συμβόλαιο αξίας 400 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της έκδοσης ενεργού διάταξης φάσης (AESA) του ραντάρ RBE 2 που εξοπλίζει σήμερα τα Rafale παραγωγής.

Προκειμένου το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου συστήματος, το οποίο θα εγκαθίσταται στα Rafale παραγωγής χωρίς καμία τροποποίηση, να επιταχυνθεί ώστε αυτό να καταστεί επιχειρησιακά διαθέσιμο πριν το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας (ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ένταξή του σε υπηρεσία μετά το 2012…), η DGA αποφάσισε να καθυστερήσει τις παραδόσεις των τελευταίων οκτώ από τα 59 συνολικά Rafale που έχουν ήδη χρηματοδοτήσει το Γαλλικό Ναυτικό και η Αεροπορία έτσι ώστε να εξοικονομήσει τα απαραίτητα κονδύλια, για την ανάπτυξη του νέου ραντάρ. Συνολικά έχουν παραγγελθεί 120 Rafale από τα 294 αεροσκάφη του τύπου που θα ενταχθούν σε υπηρεσία στη Γαλλική Αεροπορία και το Ναυτικό υπολογίζεται πως θα παραγγελθούν συνολικά. Οι παραδόσεις Rafale παραγωγής με το νέο ραντάρ ενσωματωμένο από τη γραμμή παραγωγής υπολογίζεται να ξεκινήσουν κατά την περίοδο 2011-2012. Η απουσία ενεργού ραντάρ διάταξης φάσης από το Rafale, λέγεται ότι ήταν ένας από τους λόγους που η Dassault έχασε στον διαγωνισμό για το νέο μαχητικό της Σιγκαπούρης, από το αμερικανικό F-15Ε Strike Eagle της Boeing. Το νέο ραντάρ εκτιμάται πως θα έχει μεγαλύτερη ακτίνα από το παθητικό RBE 2 που φέρει σήμερα το Rafale, ενώ παράλληλα θα έχει ικανότητα να εντοπίζει πυραύλους κατά την εκτόξευσή τους και θα είναι πλήρως συμβατό με βλήματα αέρος-αέρος νέας  τεχνολογίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.