ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Νέα ναυτική έκδοση του ρουμανικού ελικοπτέρου IAR-330 Puma

Νέα ναυτική έκδοση του ρουμανικού ελικοπτέρου IAR-330 Puma

Στις 30 Ιανουαρίου 2007 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επίσημα σε αξιωματούχους του υπουργείου άμυνας της Ρουμανίας, αλλά και σε ανώτατους αξιωματικούς, μία νέα παραλλαγή της ρουμανικής έκδοσης του ελικοπτέρου Puma, του IAR-330.

Πρόκειται για καθαρά ναυτική παραλλαγή η οποία θα έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί και από σκάφη επιφανείας του Ναυτικού της Ρουμανίας εκτελώντας αποστολές έρευνας και διάσωσης, μεταφοράς προσωπικού και ναυτικής συνεργασίας με τη χρήση συστημάτων έρευνας επιφανείας. Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των πτητικών δοκιμών του ελικοπτέρου πάνω από ξηρά, οπότε σύντομα θα αρχίσει και το μέρος του που θα περιλαμβάνει δοκιμές στην θάλασσα με απο/προσνηώσεις σε καταστρώματα φρεγατών του Ναυτικού της Ρουμανίας. Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση των πρώτων Ρουμάνων χειριστών στην νέα έκδοση του IAR-330 ξεκίνησε πριν από έναν περίπου χρόνο, το τέλος του 2005. Τα ναυτικά ελικόπτερα θα φέρουν δύο κινητήρες TURBO IV B, κάθε ένας από τους οποίους θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.400 ίππων, ενώ το μέγιστο βάρος απογείωσής τους θα ανέρχεται σε 7.400 κιλά. Η εμβέλεια τους θα φτάνει τα 550 χιλιόμετρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.