Κινητήρας της General Electric για τα νέα CH-53 των Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Κινητήρας της General Electric για τα νέα CH-53 των Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Η Sikorsky που έχει αναλάβει την ανάπτυξη της νέας έκδοσης του βαρέως, τρικινητήριου μεταφορικού ελικοπτέρου CH-53, του CH-53K, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επέλεξε τον κινητήρα GE38-1B της General Electric για τον εξοπλισμό του.

Η νέα έκδοση του ελικοπτέρου που θα αντικαταστήσει τα CH-53E, βρίσκεται ήδη στην φάση SDD (System Development & Demonstration) μετά από σχετικό συμβόλαιο ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που υπογράφηκε τον περασμένο Απρίλιο με το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ. Σε σύγκριση με τον Τ64 (που επίσης αποτελεί σχεδίαση της General Electric), ο GE38-1B αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ (η μέγιστη φτάνει τους 7.500 ίππους στο επίπεδο της θάλασσας), παρουσιάζει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης.  Σημειώνεται ότι τα πρώτα CH-53K αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία το 2015. Ο GE38-1B σχεδιαστικά βασίζεται στον GE27, ο οποίος ήταν κινητήρας επίδειξης τεχνολογίας για την Αμερικανική αεροπορία (USAF) και τον T407 ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσία στο Αμερικανικό Ναυτικό. Τέλος, ενδεικτικό της τεχνολογίας που ενσωματώνει ο νέος κινητήρας, είναι το γεγονός ότι σε σύγκριση με τον Τ64, απαρτίζεται από λιγότερα τμήματα κατά 60%. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.