ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συμβόλαιο στην L-3 Communications για τους προσομοιωτές των ελβετικών F/A-18

Συμβόλαιο στην L-3 Communications για τους προσομοιωτές των ελβετικών F/A-18

Η αμερικανική L-3 Communications Link Simulation & Training Division ανακοίνωσε στις 30 Ιανουαρίου ότι υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 40,9 εκατ. δολαρίων με την ελβετική κυβέρνηση για την κατασκευή τεσσάρων προσομοιωτών πτήσης νέας γενιάς.

Οι προσομοιωτές προορίζονται για την αεροπορία της χώρας και θα είναι διασυνδεδεμένοι έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης πληρωμάτων στην εκτέλεση σύνθετων αποστολών με πολύπλοκα σενάρια, αλλά και σε τακτικές του σύγχρονου αεροπορικού πολέμου. Τα νέα συστήματα που ονομάζονται TOFT ( Tactical Operational Flight Trainers) θα πλαισιώσουν αρχικά τους παλαιούς προσομοιωτές πτήσης των F/A-18C/D Hornet της Ελβετίας και κατόπιν θα τους αντικαταστήσουν. Η παράδοση του πρώτου συστήματος στην Ελβετική Αεροπορία και στην αεροπορική βάση Payerne, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο δεύτερο μισό του 2008 και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009, βάσει σχεδιασμού, το σύστημα των τεσσάρων νέων προσομοιωτών θα είναι έτοιμο προς αξιοποίηση. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού θα δημιουργηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο της αεροπορικής βάσης Payerne και μία ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα ενημέρωσης και απενημέρωσης των πληρωμάτων, στην οποία οι χειριστές θα σχεδιάζουν ανά ομάδες τις αποστολές και μετά την ολοκλήρωση τους θα μπορούν να τις παρακολουθούν με κάθε λεπτομέρεια. Το σύνολο των νέων προσομοιωτών για τα μαχητικά F/A-18C/D της ελβετικής αεροπορίας θα φέρει θόλους με πεδίο θέας 360 μοιρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.