ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι ΗΠΑ αρνούνται την πώληση πυραύλων cruise στη Φιλανδία

Οι ΗΠΑ αρνούνται την πώληση πυραύλων cruise στη Φιλανδία

Δημοσιεύματα του φιλανδικού ημερήσιου Τύπου αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν στη σκανδιναβική χώρα την εξαγωγή και πώληση όπλων cruise μακρού πλήγματος τύπου JASSM (Joint Air to Surface Standoff Missiles).

Τα όπλα επρόκειτο να εξοπλίσουν τα 62 συνολικά αεροσκάφη τύπου F-18C/D Hornet που αξιοποιούν επιχειρησιακά οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι Φιλανδοί είχαν αιτηθεί την προμήθεια του συγκεκριμένου όπλου το οποίο φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 450 κιλών και έχει εμβέλεια 370 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών του τύπου αυτού που έχουν αυτή την περίοδο σε εξέλιξη. Η άρνηση των ΗΠΑ για την πώληση των συγκεκριμένων όπλων θεωρείται από τους Φιλανδούς, σαφής ένδειξη των «χλιαρών» σχέσεων των δύο χωρών. Σημειώνεται ότι οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Φιλανδικών F-18C/D είναι εξαιρετικά περιορισμένες στον τομέα των αποστολών αέρος-εδάφους. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, τα αεροσκάφη του τύπου δεν φέρουν το γράμμα Α (Attack) στον κωδικό της ονομασίας τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.