ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Βέλγιο επιλέγει ατρακτίδια στοχοποίησης SNIPER

Το Βέλγιο επιλέγει ατρακτίδια στοχοποίησης SNIPER

Η αμερικανική Lockheed Martin γνωστοποίησε πρόσφατα ότι το υπουργείο άμυνας του Βελγίου υπέγραψε διακρατική συμφωνία (FMS) με την αμερικανική κυβέρνηση, για την προμήθεια οκτώ ατρακτιδίων στοχοποίησης τύπου SNIPER ATP (Advanced Targeting Pods).

Το Βέλγιο καθίσταται μετά από την εξέλιξη αυτή ο πέμπτος εξαγωγικός πελάτης της Lockheed Martin για το συγκεκριμένο σύστημα που αξιοποιείται επιχειρησιακά εκτός από την Αμερικανική αεροπορία και από την Αεροπορική Εθνοφρουρά των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι το Βέλγιο είχε προμηθευτεί έναν αριθμό ατρακτιδίων του συστήματος LANTIRN το 1997,  για τα αναβαθμισμένα F-16A MLU που αξιοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις του. Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέλεξε το ατρακτίδιο Sniper ήταν η Noρβηγία. Οι άλλες χώρες που έχουν επιλέξει το ατρακτίδιο είναι η Πολωνία, η Σιγκαπούρη και το Ομάν. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί 125 ατρακτίδια Sniper. Η Αμερικανική αεροπορία σχεδιάζει να προμηθευτεί τουλάχιστον 522 τέτοια ατρακτίδια για την κάλυψη των επιχειρησιακών της αναγκών, από την στιγμή που το σύστημα είναι πιστοποιημένο σε αεροσκάφη των τύπων Α-10, F-16, F-15 και σύντομα πρόκειται να πιστοποιηθεί και στα τετρακινητήρια βομβαρδιστικά Β-1 Lancer.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.