ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H σουηδική SAAB θα αναπτύξει ηλεκτρονικό εξοπλισμό για το Α400Μ

H σουηδική SAAB θα αναπτύξει ηλεκτρονικό εξοπλισμό για το Α400Μ

Η SAAB Avitronics υπέγραψε στις 9 Φεβρουαρίου συμβόλαιο εκτιμώμενου ύψους μεγαλύτερου των 10 εκατ. ευρώ (θα εξαρτηθεί από τις πωλήσεις του αεροσκάφους), για την ανάπτυξη, παραγωγή σειράς και την υποστήριξη ηλεκτρονικού εξοπλισμού για το A400M.

Συγκεκριμένα η εταιρία, που είναι θυγατρική της SAAB, θα αναπτύξει, θέσει σε παραγωγή και υποστηρίξει τον υπολογιστή παρακολούθησης της διαμόρφωσης του εδάφους από μικρό ύψος, με τον οποίο θα είναι εφοδιασμένα τα μεταφορικά αεροσκάφη Α400Μ. Ο συγκεκριμένος υπολογιστής θα είναι φυσικά ένα από τα ζωτικής σημασίας συστήματα του εξοπλισμού του νέου ευρωπαϊκού μεταγωγικού και κατ’ επέκταση θα χρησιμοποιεί τους πλέον προηγμένους και γρήγορους επεξεργαστές, προκειμένου να επιτρέπει την εκτέλεση τακτικών πτήσεων και αποστολών, ημέρα και νύχτα και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες. Η ανάπτυξη και η κατασκευή του υπολογιστή θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της SAAB στο Jonkoping και οι μονάδες που θα εγκαταλείπουν τη γραμμή παραγωγής θα παραδίδονται στην EADS Military Air Systems, η οποία έχει με τη σειρά της αναλάβει την ανάπτυξη του λογισμικού του συγκεκριμένου συστήματος. Σημειώνεται ότι η SAAB αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές-υποκατασκευαστές της Airbus από το 1997. Στο πλαίσιο του προγράμματος Α400Μ, υπέγραψε το 2004 συμβόλαιο για την κατασκευή των θυρών προσωπικού του αεροσκάφους. Το Μάρτιο του 2005 υπέγραψε δεύτερο συμβόλαιο μέσω του οποίου ανέλαβε την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των υπεραντωτικών διατάξεων της πτέρυγας του αεροσκάφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.