ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H Harris ξεκινά την παραγωγή νέας ζεύξης δεδομένων για τα MH-60R

H Harris ξεκινά την παραγωγή νέας ζεύξης δεδομένων για τα MH-60R

H αμερικανική Harris Corporation, εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής συστημάτων επικοινωνιών και πληροφορικής, υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο με το Αμερικανικό ναυτικό για την παραγωγή νέας ζεύξης δεδομένων για τα ελικόπτερα MH-60R.

Συγκεκριμένα το ύψους 66 εκατ. δολαρίων και διάρκειας τριών ετών συμβόλαιο αφορά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και την αρχική παραγωγή του συστήματος λήψης και μετάδοσης δεδομένων Hawklink, με το οποίο θα εξοπλιστούν τα ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων MH-60R. Η ζεύξη δεδομένων λειτουργεί στη μπάντα Ku και έχει τη δυνατότητα λήψης δεδομένων αλλά και μετάδοσης εικόνων βίντεο, απεικονίσεων από συστήματα ραντάρ, καθώς και ακουστικών σημάτων με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα σε σκάφη επιφανείας, αλλά και επίγεια κέντρα διοίκησης και ελέγχου. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο καλύπτει την αρχική –χαμηλού ρυθμού- φάση παραγωγής του συστήματος Hawklink, η Harris είναι πιθανόν να υπογράψει πρόσθετα συμβόλαια συνολικού ύψους 350 εκατ. δολαρίων στο μέλλον, καθώς με βάση τις προβλέψεις που έχουν γίνει η παραγωγή του συστήματος, μπορεί ως διαδικασία να συνεχιστεί ακόμη και μετά το 2015. Στο συμβόλαιο που υπογράφηκε περιλαμβάνονται προαιρέσεις για τη συνέχιση της παραγωγής του συστήματος δεδομένου ότι εκτός από τα ελικόπτερα, θα εγκατασταθεί και στα αντιτορπιλικά τύπου Arleigh Burke και τα καταδρομικά τύπου Ticonderoga. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η Harris έχει ρόλο κύριου ανάδοχου, με τη BAE Systems να λειτουργεί ως υποκατασκευαστής. Οι συσκευές του συστήματος Hawklink που θα εγκατασταθούν στα πλοία επιφανείας είναι οι AN/SRQ-4 και αυτές που θα εγκατασταθούν στα ελικόπτερα MH-60R είναι οι ΑΝ/ARQ-58. Εκτός από τη διαδικασία μαζικής παραγωγής τους οι δύο εταιρείες θα αναλάβουν την ενσωμάτωση των συσκευών, καθώς και την πλήρη υποστήριξη του συστήματος. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.