Υπό μελέτη η αγορά μεταφορικών αεροσκαφών C-130J από τη Νορβηγία

Υπό μελέτη η αγορά μεταφορικών αεροσκαφών C-130J από τη Νορβηγία

H Nορβηγική κυβέρνηση εξετάζει την προοπτική αγοράς αριθμού νέων μεταφορικών αεροσκαφών τύπου C-130J για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών των ενόπλων δυνάμεών της, με βάση πληροφορίες του υπουργείου άμυνας της χώρας.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε από το γεγονός ότι τα έξι συνολικά αεροσκάφη C-130H που αποκτήθηκαν το 1969 παρουσιάζουν σημάδια γήρανσης, παρά το γεγονός ότι έχουν υποστεί αναβάθμιση του εξοπλισμού τους τα τέλη της περασμένης δεκαετίας. Σκοπός της συγκεκριμένης αναβάθμισης ήταν η παράταση της επιχειρησιακής ζωής των αεροσκαφών αυτών τουλάχιστον μέχρι την περίοδο 2015-2016, κάτι που όμως με τα σημερινά δεδομένα και με τους ισχύοντες ρυθμούς χρήσης, δεν φαίνεται να είναι εφικτό. Η Νορβηγική κυβέρνηση επομένως σε μία προσπάθεια να προλάβει την επιδείνωση του προβλήματος, εξετάζει την ενοικίαση ή αγορά τεσσάρων τουλάχιστον C-130J τα οποία θα πλαισιώσουν αρχικά και κατόπιν θα αντικαταστήσουν τα γερασμένα C-130H. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.