ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Boeing τερματίζει την παραγωγή του C-17 τα μέσα του 2009

Η Boeing τερματίζει την παραγωγή του C-17 τα μέσα του 2009

Με ανακοίνωσή της, της 2ας Μαρτίου, η Boeing γνωστοποίησε ότι δεδομένης της έλλειψης νέων παραγγελιών από την Αμερικανική Αεροπορία, αλλά και εξαγωγικούς χρήστες ή υποψήφιους χρήστες, έχει ήδη αρχίζει να προετοιμάζει τη διακοπή της παραγωγής.

Συγκεκριμένα διέκοψε τις παραγγελίες υλικών μακράς αποθήκευσης σχεδιάζοντας τον τερματισμό της παραγωγικής διαδικασίας του αεροσκάφους, με βάση τον αριθμό των μονάδων που απομένουν να κατασκευαστούν, περί τα μέσα του 2009. Οι παραγγελίες υλικών είναι δυνατόν να αρχίσουν ξανά και να υλοποιηθούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, εάν στο άμεσο μέλλον υπάρξουν παραγγελίες. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται προς το παρόν μάλλον απίθανο, από την στιγμή που ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το 2008, δεν περιλαμβάνει κονδύλια για την προμήθεια πρόσθετων βαρέων μεταφορικών αεροσκαφών τύπου C-17A Globemaster III. Με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας, σταδιακά μέσα στο 2008 θα αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός του προσωπικού που εργάζεται στη γραμμή παραγωγής του C-17, με αποτέλεσμα να είναι σημαντικά μικρός με το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής. Σημειώνεται ότι μόνο από την πλευρά της Boeing, 7.000 εργαζόμενοι εμπλέκονται στο πρόγραμμα παραγωγής του C-17, ενώ άλλοι 25.000 έχουν εμπλοκή μέσω των 700 περίπου εταιρειών που είναι προμηθευτές τμημάτων και συστημάτων για το αεροσκάφος αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.