Η Αυστραλία ανακοινώνει απόφαση για αγορά 24 μαχητικών Super Hornet

Η Αυστραλία ανακοινώνει απόφαση για αγορά 24 μαχητικών Super Hornet

To υπουργείο άμυνας της Αυστραλίας με ανακοίνωσή του στις 6 Μαρτίου γνωστοποίησε ότι λήφθηκε από την αυστραλιανή κυβέρνηση η απόφαση αγοράς 24 διθέσιων μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου τύπου F/A-18F Super Hornet Block II.

Τα αεροσκάφη προορίζονται για την αντικατάσταση των γερασμένων βομβαρδιστικών F-111 Αardvark που χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά από την Αυστραλιανή αεροπορία τα τελευταία 30 σχεδόν χρόνια. Το κόστος αγοράς των 24 αεροσκαφών μαζί με πλήρεις υπηρεσίες εκπαίδευσης ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού, υποστήριξης και ανταλλακτικών, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε έξι περίπου δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας. Οι πρώτες ομάδες τεχνικών και χειριστών θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για να εκπαιδευτούν στο νέο τύπο μέσα στο 2009 και οι παραδόσεις των αεροσκαφών θα ξεκινήσουν μέσα στο 2010. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Αυστραλός υπουργός άμυνας Brendan Nelson, τα νέα αεροσκάφη θα αξιοποιηθούν κυρίως για την ομαλότερη μετάβαση της αυστραλιανής αεροπορίας στο κοινό μαχητικό κρούσης F-35 Lightning II που θα αρχίσει να παραλαμβάνει από το 2014. Τα αυστραλιανά Super Hornet από ότι έγινε γνωστό θα επιχειρούν από την αεροπορική βάση Amberley, μαζί με τα βαρέα μεταφορικά C-17 Globemaster III των οποίων οι παραδόσεις έχουν ξεκινήσει, αλλά και τα ιπτάμενα τάνκερ ΚC-30 (A330MRTT). Σημειώνεται ότι τα Super Hornet Block II που θα παραλάβει το Ναυτικό των ΗΠΑ, βάσει επιχειρησιακού σχεδιασμού θα παραμείνουν σε υπηρεσία τουλάχιστον μέχρι το 2030.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.