ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

JSOW για την Ελλάδα και την Πολωνία

JSOW για την Ελλάδα και την Πολωνία

Ανακοίνωση του Αμερικανικού υπουργείου άμυνας γνωστοποιεί ότι η Raytheon Company υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 30.022.725 εκατομμυρίων δολαρίων στις 12 Μαρτίου για την κατασκευή και παράδοση 118 όπλων AGM-154C JSOW (Joint Stand Off Weapon) στην Πολωνική Αεροπορία και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Συγκεκριμένα το συμβόλαιο προβλέπει την κατασκευή και παράδοση 118 όπλων AGM-154C JSOW (Joint Stand Off Weapon) στην Πολωνική Αεροπορία (78 μονάδες) και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία (40 μονάδες και ένα εκπαιδευτικό ομοίωμα), 108 περιλήπτες CNU-672/E (67 για την Πολωνία και 41 για την Ελλάδα), δύο κάρτες PCMCIA για την Ελλάδα, μαζί με υλικό εκπαίδευσης και υποστήριξης, καθώς και την σχετική βιβλιογραφία. Οι εργασίες κατασκευής των όπλων θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Tucson της Αριζόνα και αναμένεται βάσει χρονοδιαγράμματος να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2009. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας (FMS) και για το οποίο η πολωνική κυβέρνηση έχει καταβάλει το 66,7% του συνολικού κόστους (21.284.918 εκατομμύρια δολάρια) και η ελληνική το 33,3% (8.737.807 εκατομμύρια δολάρια). Υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι η Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων του Ναυτικού των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.