ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Northrop Grumman αναπτύσσει νέο σύστημα επικοινωνιών για τα Β-2 Spirit

Η Northrop Grumman αναπτύσσει νέο σύστημα επικοινωνιών για τα Β-2 Spirit

Η Northrop Grumman, γνωστοποίησε ότι έλαβε ειδοποίηση από την Αμερικανική αεροπορία (USAF) για την έναρξη των διαδικασιών ανάπτυξης ενός νέου δορυφορικού συστήματος επικοινωνιών για τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-2 Spirit.

Με βάση την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας, το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συστήματος έγκειται στο ότι θα επιτρέπει στο πλήρωμα του αεροσκάφους να λαμβάνει και να στέλνει στοιχεία αποστολής, 100 φορές ταχύτερα από ότι το σύστημα που είναι σήμερα εγκατεστημένο στα αεροσκάφη αυτά. Το σύστημα που θα λειτουργεί στο φάσμα συχνοτήτων EHF (Extremely High Frequency), θα αντικαταστήσει το σημερινό, επίσης δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών το οποίο λειτουργεί στο φάσμα UHF (Ultra High Frequency). Τέλος, μέσω του νέου δορυφορικού συστήματος επικοινωνιών, τα πληρώματα των χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) βομβαρδιστικών Β-2 Spirit θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με το παγκόσμιο κέντρο πληροφοριών άμυνας του αμερικανικού πενταγώνου, το οποίο χρησιμοποιείται είτε για την αποστολή δεδομένων είτε για την άμεση λήψη χρήσιμων πληροφοριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.