Περαιτέρω χρηματοδότηση για την συνέχιση της παραγωγής του Global Hawk

Περαιτέρω χρηματοδότηση για την συνέχιση της παραγωγής του Global Hawk

Η Northrop Grumman ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 287 εκατ. δολαρίων με την Αμερικανική αεροπορία για την έναρξη της παραγωγής της 5ης παρτίδας (lot 5) μη επανδρωμένων στρατηγικών αεροχημάτων αναγνώρισης και επιτήρησης RQ-4 Global Hawk.

Τo συγκεκριμένο συμβόλαιο καλύπτει το κόστος κατασκευής πέντε αεροχημάτων, ενός κέντρου ελέγχου, ενός πλήρους συστήματος απογείωσης και επανάκτησης του αεροχήματος, ενός πρόσθετου συστήματος αισθητήρων και εξοπλισμού υποστήριξης. Σημειώνεται ότι μόνο κατά τη διάρκεια του 2006, τα αεροχήματα Global Hawk της Αμερικανικής αεροπορίας συμπλήρωσαν 3.300 ώρες πτήσης σε καθαρά επιχειρησιακές εξόδους σε Αφγανιστάν και Ιράκ, λαμβάνοντας περισσότερες από 50.000 φωτογραφίες. Τα τέσσερα από τα πέντε αεροσκάφη του τύπου είναι Block 30 και το ένα θα είναι block 40. Οι διαφορές τους θα εντοπίζονται αποκλειστικά και μόνο στο εξοπλισμό αποστολής που θα φέρουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.