Συστήματα στοχοποίησης από τη Raytheon για τα MH-60R

Συστήματα στοχοποίησης από τη Raytheon για τα MH-60R

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την ανάθεση στη Raytheon Systems Company συμβόλαιου για την κατασκευή και παράδοση στο Αμερικανικό ναυτικό 25 περιστρεφόμενων πυργίσκων FLIR που ονομάζονται MTS (Multi-Spectral Targeting Systems).

Το ύψους 28.714.857 δολαρίων συμβόλαιο περιλαμβάνει επίσης την παράδοση  παρεμφερούς εξοπλισμού υποστήριξης, εκπαίδευσης, καθώς και αρχικού αποθέματος ανταλλακτικών, για τον εξοπλισμό των ελικοπτέρων ειδικών επιχειρήσεων τύπου MH-60R του Αμερικανικού Ναυτικού. Κύριο σύστημα που περιλαμβάνεται στον περιστρεφόμενο πυργίσκο των ελικοπτέρων MH-60R, είναι ένας εμπρόσθιας θέας αισθητήρας υπερύθρων (FLIR: Forward Looking Infra-Red), που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κάμερα ημέρας, παρέχοντας απεικονίσεις υψηλής ευκρίνειας σε πραγματικό χρόνο, καθώς και ένας καταδείκτης λέιζερ. Η παράδοση των συστημάτων MTS καθώς και η εγκατάστασή τους στα ελικόπτερα MH-60R, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου του 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.