ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παράδοση του πρώτου ελικοπτέρου EH-101 από την Kawasaki

Παράδοση του πρώτου ελικοπτέρου EH-101 από την Kawasaki

To πρώτο, κατασκευασμένο κατόπιν αδείας στην Ιαπωνία, ελικόπτερο τύπου ΕΗ-101, παραδόθηκε στις 23 Μαρτίου 2007 στις Ιαπωνικές Ναυτικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (JMSDF), στις εγκαταστάσεις της Kawasaki Heavy Industries (KHI) στο Gifu της Ιαπωνίας.

Ήταν το δεύτερο ελικόπτερο του τύπου που παραλαμβάνουν οι JMSDF (Japan Maritime Self Defence Forces) καθώς το πρώτο συναρμολογήθηκε στις εγκαταστάσεις της AgustaWestland στο Yeovil της Βρετανίας. Η JMSDF πρόκειται να παραλάβει 14 συνολικά ελικόπτερα MCH-101, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα ΜΗ-53 και S-61 της Sikorsky τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 30 ετών. Το συμβόλαιο για την προμήθεια των ελικοπτέρων είχε υπογραφεί το 2003. Βάσει του συμβολαίου αυτού η ΚΗΙ είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση, δοκιμή και υποστήριξη των νέων ελικοπτέρων, από τη στιγμή που αυτά θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται επιχειρησιακά. Η συναρμολόγηση του τρίτου ιαπωνικού MHC-101 βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ οι συλλογές παραγωγής των υπολοίπων 11 θα αποστέλλονται σταδιακά στην Ιαπωνία για συναρμολόγηση. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.