ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιχειρησιακή πιστοποίηση του ραντάρ του F-22

Επιχειρησιακή πιστοποίηση του ραντάρ του F-22

Η Northrop Grumman Corporation ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου 2007 ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία πιστοποίησης του ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) του μαχητικού της Αμερικανικής αεροπορίας (USAF)  F/A-22 Raptor.

Οι πτητικές δοκιμές του συστήματος ΑΝ/APG-77V(1) για την πιστοποίησή του, ξεκίνησαν ως μέρος ευρύτερου προγράμματος πιστοποιήσεων συστημάτων του μαχητικού από τη συνδυασμένη ομάδα δοκιμών του προγράμματος (τεχνικοί και χειριστές των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και της Αμερικανικής αεροπορίας βέβαια) στις 18 του περασμένου Ιανουαρίου από την αεροπορική βάση Edwards. Εκεί εδρεύει το κέντρο πτητικών δοκιμών της Αμερικανικής αεροπορίας και από εκεί πραγματοποιήθηκαν οι τέσσερις πτήσεις που απαίτησαν οι δοκιμές πιστοποίησης, περιλαμβάνοντας μάλιστα βολή πυραύλου αέρος-αέρος AIM-120 AMRAAM και άφεση βόμβας JDAM των 1.000 λιβρών. Πρόκειται για την πρώτη καθαρά επιχειρησιακή έκδοση του συστήματος, η οποία θα εγκατασταθεί πρώτα στα αεροσκάφη της μερίδας παραγωγής 5 (Lot 5), αυξάνοντας τις δυνατότητές τους. Την παραγωγή του ραντάρ ΑΕSA του Raptor έχει αναλάβει η Northrop-Grumman η οποία και το ανέπτυξε. Η Boeing είναι υπεύθυνη στο πλαίσιο του προγράμματος και για την ενσωμάτωση και διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων στο αεροσκάφος, ενώ η Lockheed Martin λειτουργεί ως ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.