ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πέταξε το πρώτο MRH-90 της Αυστραλίας

Πέταξε το πρώτο MRH-90 της Αυστραλίας

Το πρώτο από τα 46 μέσα μεταφορικά ελικόπτερα νέας γενιάς τύπου MRH-90 που προορίζονται για την Αυστραλία, πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση στις 29 του περασμένου Μαρτίου, από τις εγκαταστάσεις της Eurocopter στο Μαρινιάκ της Νότιας Γαλλίας.

Η διάρκεια της πτήσης ήταν μία ώρα και 30 λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι η Αυστραλία είχε υπογράψει το πρώτο συμβόλαιο για την προμήθεια 12 ελικοπτέρων του τύπου αυτού τον Αύγουστο του 2004. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και ένα δεύτερο, ένα περίπου χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2006. Βάσει του δεύτερου αυτού συμβολαίου, η Αυστραλία θα προμηθευτεί άλλα 34 ελικόπτερα του ίδιου τύπου. Το κόστος του προγράμματος, συνολικά αναμένεται να ανέλθει σε 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αυστραλιανά ελικόπτερα θα είναι και μεταφορικά (ΤΤΗ-Τactical Transport Helicopters) και ναυτικής συνεργασίας-ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς θα αντικαταστήσουν στο σύνολό τους τα Sea King του Ναυτικού της Αυστραλίας και μεγάλο μέρος του στόλου των UH-60 Blackhawk του Αυστραλιανού Στρατού. Σημειώνεται ότι τα πρώτα τέσσερα ελικόπτερα ΝΗ-90 της Αυστραλίας, θα παραδοθούν απευθείας από την Ευρώπη συναρμολογημένα, ενώ τα υπόλοιπα 42 θα συναρμολογηθούν εγχώρια. Η αξία του κατασκευαστικού έργου για την αμυντική βιομηχανία της Αυστραλίας, υπολογίζεται σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.