ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αναβάθμιση του αρχικού σταδίου εκπαίδευσης των χειριστών της Γαλλικής Αεροπορίας

Αναβάθμιση του αρχικού σταδίου εκπαίδευσης των χειριστών της Γαλλικής Αεροπορίας

Στις 29 Μαρτίου 2007 η EADS Military Air Systems ανακοίνωσε ότι παραδόθηκε στην αεροπορική βάση του Cognac, όπου εδρεύει η Σχολή Εκπαίδευσης Χειριστών της Γαλλικής Αεροπορίας, το πρώτο εμβολοφόρο, ελαφρύ εκπαιδευτικό αεροσκάφος αρχικού σταδίου, τύπου Grob 120A.

H ΕADS είχε -μέσω συμβολαίου το οποίο υπογράφηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, στις 19 Απριλίου του 2006- αναλάβει την παροχή των αεροσκαφών, των υπηρεσιών υποστήριξής τους, καθώς και των εκπαιδευτικών βοηθημάτων και των προσομοιωτών πτήσης, για την αναδιαμόρφωση του αρχικού σταδίου εκπαίδευσης των υποψήφιων χειριστών της Γαλλικής Αεροπορίας. Για αυτό το λόγο συνεργάζεται με τη γερμανική Grob –κατασκευάστρια των αεροσκαφών- και τη γαλλική Socata, προκειμένου να υλοποιήσει το πρόγραμμα. Με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, η θυγατρική εταιρεία της EADS που έχει συσταθεί και εδρεύει στην αεροπορική βάση του Cognac (ECATS-EADS Cognac Aviation Training Services), θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών που προαναφέρθηκαν στη Γαλλική Αεροπορία για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το ίδιο συμβόλαιο προβλέπει επίσης ότι η τελευταία έχει δικαίωμα, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, να εξασκήσει δικαίωμα επέκτασης του για άλλα πέντε χρόνια. Σημειώνεται ότι το Grob 120A, όπως και όλα τα αεροσκάφη της συγκεκριμένης εταιρείας, είναι κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου από σύνθετα υλικά (ανθρακονήματα), είναι εφοδιασμένο με έναν εμβολοφόρο κινητήρα ισχύος 260 ίππων της Lycoming και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αρχική αξιολόγηση χειριστών (screening), λόγω του ότι έχει πλήρεις δυνατότητες εκτέλεσης ακροβατικών ελιγμών και είναι πλήρως εξοπλισμένο για την διεξαγωγή πτήσεων δι’ οργάνων (ΠΔΟ-IFR). H Γαλλική Αεροπορία θα αξιοποιήσει τα 18 Grob 120A που θα παρέχει η ECATS σε συνδυασμό με άλλα 26 αναβαθμισμένα αεροσκάφη TB-30 Epsilon για την ολοκλήρωση του αρχικού και μέρους του βασικούς σταδίου εκπαίδευσης των νέων Γάλλων χειριστών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αεροσκάφη της Grob χρησιμοποιούν για σκοπούς εκπαίδευσης χειριστών η βρετανική RAF, η Καναδική Αεροπορία, η Ισραηλινή, η Γερμανική, καθώς και η αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.