ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σημαντική πρόοδος στην ανάπτυξη του ενεργού ραντάρ RBE 2

Σημαντική πρόοδος στην ανάπτυξη του ενεργού ραντάρ RBE 2

Η Τhales ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην τελική φάση του προγράμματος ανάπτυξης του ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης RBE 2, που ως γνωστόν εξοπλίζει το μαχητικό αεροσκάφος Rafale.

Υπενθυμίζεται ότι το RBE 2 που φέρουν τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Γαλλικής Αεροπορίας και του Γαλλικού Ναυτικού, είναι παθητικό σύστημα. Η ανάπτυξη της νέας έκδοσης του RBE 2 βασίστηκε φυσικά στο παλιό σύστημα και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν ίδιες διαστάσεις, ίδιο σχεδόν βάρος και τις ίδιες πρακτικά απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια και ψύξη. Η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου το νέο σύστημα να μπορεί χωρίς καμία τροποποίηση να αντικαταστήσει το παθητικό στο ρύγχος του γαλλικού μαχητικού. Η ανακοίνωση ήρθε ως εξέλιξη μίας σειράς επιτυχημένων δοκιμών οι οποίες ολοκληρώθηκαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε. Οι δοκιμές αυτές έγιναν με ένα από τα πρωτότυπα του νέου συστήματος εγκατεστημένο στο ρύγχος ενός ειδικά τροποποιημένου μαχητικού Mirage 2000, που επιχειρούσε από το κέντρο δοκιμών του Cazaux στη νοτιοδυτική Γαλλία. Με βάση την ανακοίνωση της εταιρείας τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν τόσο καλά που δεν θα απαιτηθούν πρόσθετες τροποποιήσεις και δοκιμές και επομένως το πρόγραμμα επιταχύνεται. Υπενθυμίζεται ότι το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του ενεργού ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης RBE 2 και των παραδόσεών του στη Γαλλική Αεροπορία και το Γαλλικό Ναυτικό, καταρτίστηκε το 2005 και το 2006 αυτό εγκρίθηκε από τη γαλλική Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών (DGA), μέσω συμφωνίας την οποία υπέγραψε με τους κατασκευαστές που εμπλέκονται στο πρόγραμμα Rafale. Η διαδικασία των παραδόσεων των ενεργών RBE 2 θα ξεκινήσει μέσα στο 2012. Η Τhales προγραμματίζει την εγκατάσταση του συστήματος σε αεροσκάφος Rafale, το αργότερο μέσα στο ερχόμενο Φθινόπωρο για τη διεξαγωγή δοκιμών και μετρήσεων, ενώ η διαδικασία παραγωγής είναι προγραμματισμένη να αρχίσει προς το τέλος του 2010.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.