ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών του JSF ενθαρρύνει την έναρξη της χαμηλού ρυθμού παραγωγής

Το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών του JSF ενθαρρύνει την έναρξη της χαμηλού ρυθμού παραγωγής

Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα την έναρξη της διαδικασίας χαμηλού ρυθμού παραγωγής (LRIP: Low Rate Initial Production) του νέου διακλαδικού μαχητικού κρούσης (JSF: Joint Strike Fighter) F-35 Lightning ΙΙ.

Βάση της απόφασης αυτής θα χρηματοδοτηθεί άμεσα η κατασκευή δύο αεροσκαφών της έκδοσης συμβατικής απο/προσγείωσης (CTOL-Conventional Take Off & Landing) τα οποία θα ανήκουν στην πρώτη μερίδα παραγωγής (Lot 1), ενώ παράλληλα θα χρηματοδοτηθεί μέρος του κόστους για την κατασκευή έξι αεροσκαφών συμβατικής απο/προσγείωσης (CTOL) και ισάριθμων κατακόρυφης απο/προσγείωσης (VTOL) τα οποία θα ανήκουν στη δεύτερη μερίδα (Lot 2).

H απόφαση για έναρξη της παραγωγής με χαμηλούς ρυθμούς (LRIP) πάρθηκε στις 19 Απριλίου, μετά από εξέταση της μέχρι σήμερα πορείας των δοκιμών του πρώτου αεροσκάφους δοκιμών που πέταξε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο. Μέχρι και την 23η Απριλίου 2007 το F-35 είχε συμπληρώσει 14 συνολικά δοκιμαστικές εξόδους κατά τις οποίες αποδείχθηκε ότι έχει εξαιρετικά πτητικά χαρακτηριστικά σε όλο το φάσμα του φακέλου πτήσεως που εξετάστηκε. Το αεροσκάφος έχει πετάξει μέχρι το επίπεδο των 30.000 ποδών, με μέγιστη ταχύτητα 0,8 Mach και μέγιστη γωνία προσβολής 16 μοιρών. Ο κινητήρας F135, το σύστημα απεικόνισης επί κάσκας και τα ζωτικά συστήματα του αεροσκάφους έχουν λειτουργήσει άψογα μέχρι τώρα και γενικά το F-35 έχει εντυπωσιάσει με την ωριμότητά του τους χειριστές. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι στις 13 από τις 14 αυτές πτήσεις του, αμέσως μετά την προσγείωση το αεροσκάφος ήταν -μετά τον ανεφοδιασμό του σε καύσιμο- έτοιμο να πετάξει ξανά… Αυτοί ήταν οι σημαντικότεροι λόγοι για τη λήψη της απόφασης έναρξης της διαδικασίας παραγωγής με χαμηλούς ρυθμούς και θα πρέπει εδώ επίσης να αναφερθεί ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους οι υπεύθυνοι του προγράμματος εκτιμούν ότι στη γραμμή συναρμολόγησης θα βρίσκονται 20 αεροσκάφη σε διάφορα στάδια κατασκευής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.