ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας του Καναδά

Νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας του Καναδά

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 59,4 εκατομμυρίων δολαρίων με το Αμερικανικό ναυτικό για την πώληση ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (RWR και ESM) που θα εξοπλίσουν τα ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας του Καναδά.

Η πώληση θα υλοποιηθεί μέσω προγράμματος FMS (Foreign Military Sales).  Τα συστήματα RWR (Radar Warning Receivers: δέκτες προειδοποίησης ραντάρ)/ESM (Electronic Support Measures: ηλεκτρονικά μέτρα υποστήριξης) θα εξοπλίσουν 28 συνολικά ανθυποβρυχιακά και ναυτικής συνεργασίας ελικόπτερα τύπου CH-148 Cyclone του προγράμματος Maritime Helicopter Project (MHP). Τo σύστημα που θα εξοπλίσει τα καναδικά ελικόπτερα, αποτελεί έκδοση του ΑΝ/ALQ-210, το οποίο εξοπλίζει τα ελικόπτερα MH-60R του Αμερικανικού Ναυτικού. Έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει εντελώς παθητικά (χωρίς την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δηλαδή) απειλές, να τις κατηγοριοποιεί και να τις αναγνωρίζει, να τις τοποθετεί στο χώρο (απεικόνιση της γεωγραφικής του θέσης) είτε αυτές είναι εναέριες είτε επίγειες. Σημειώνεται ότι η Lockheed Martin έχει αναπτύξει και κατασκευάζει άλλη μία έκδοση του συστήματος, το AN/ALQ-217, το οποίο με τη σειρά του εξοπλίζει τα αεροσκάφη εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου E-2C Hawkeye και τα καναδικά ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης CΡ-140.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.