Η Κορέα θα αποστείλει αεροσκάφη Τ-50 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Κορέα θα αποστείλει αεροσκάφη Τ-50 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πληροφορίες που προέρχονται από δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου της Νοτίου Κορέας, αναφέρουν ότι η κορεατική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα την αποστολή αδιευκρίνιστου αριθμού αεροσκαφών Τ-50 Golden Eagle στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Σκοπός της αποστολής, που θα λάβει χώρα περί τα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου, των αεροσκαφών στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής, είναι η διεξαγωγή σειράς πτήσεων αξιολόγησης, οι οποίες είναι πιθανόν να γίνουν παράλληλα με πτήσεις αξιολόγησης των άλλων υποψήφιων εκπαιδευτικών για την Αεροπορία των ΗΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία βρίσκεται στη διαδικασία της επιλογής του επόμενης γενιάς εκπαιδευτικού αεροσκάφους της για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στο προκεχωρημένο και επιχειρησιακό στάδιο. Από ότι έχει γίνει γνωστό ο αριθμός των αεροσκαφών που θα αγοραστεί θα είναι μεταξύ 40 και 60 μονάδων. Το κορεατικό Τ-50, η τιμή του οποίου ανά μονάδα υπολογίζεται γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια, θα ανταγωνιστεί το βρετανικό Hawk και το ιταλικό M-346. Με βάση τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης των ΗΑΕ, ο νικητής του διαγωνισμού για το εκπαιδευτικό θα ανακοινωθεί μέσα στον Οκτώβριο του 2007. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.