ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ολοκλήρωση των δοκιμών του νέου Antonov An-124-100M-150

Ολοκλήρωση των δοκιμών του νέου Antonov An-124-100M-150

Τo γραφείο σχεδίασης Antonov, ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου Απριλίου ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές μίας νέας έκδοσης του τετρακινητήριου βαρέως μεταφορικού αεροσκάφους An-124-100M-150 Ruslan.

Κατά το τελευταίο στάδιο των δοκιμών αυτών, αξιολογήθηκαν τα συστήματα ναυτιλίας του αεροσκάφους, ιδίως σε ότι αφορά την ικανότητά τους να συμβάλουν στην εκτέλεση διαδικασιών άφιξης σε αεροδρόμια και αναχώρησης από αυτά με υψηλή ακρίβεια, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πληρούνται οι απαιτήσεις και εφαρμόζονται οι πολύ αυστηροί κανονισμοί του Eurocontrol. Επιβεβαιώθηκε η ικανότητα του αεροσκάφους δηλαδή να επιχειρεί με απόλυτη ασφάλεια σε περιβάλλον πυκνής εναέριας κυκλοφορίας, όπως είναι αυτό της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το αρχικό αεροσκάφος της νέας έκδοσης, πραγματοποίησε μία σειρά απο-προσγειώσεων στα αεροδρόμια Vantaa (Ελσίνκι, Φιλανδία) και Fleshland (Bergen, Νορβηγία). Σημειώνεται ότι το νέο AN-124-100M-150, διαφέρει από το βασικό Ruslan στο ότι έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο μέγιστου βάρους 150 τόνων, έναντι 120 και στο ότι έχει μεγαλύτερη εμβέλεια. Μία άλλη σημαντική βελτίωση που εισάγει η νέα έκδοση, είναι η υιοθέτηση νέων συστημάτων που εξασφαλίζουν ταχύτερες διαδικασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης φορτίου. Το αεροσκάφος μάλιστα έχει ενισχυθεί δομικά στο εμπρός τμήμα της ατράκτου, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με το σύστημα πέδησης, το οποίο επίσης βελτιώθηκε, αλλά και με τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης που πλέον μπορούν να αντέξουν μεγαλύτερο βάρος. Πέρα από το εντελώς νέο σύστημα επικοινωνιών και ναυτιλίας που φέρει το αεροσκάφος, έχει εφοδιαστεί και με ψηφιακό σύστημα προειδοποίησης προσέγγισης στο έδαφος (GPWS-Ground Proximity Warning System). Τέλος, η νέα έκδοση θα έχει τετραμελές και όχι εξαμελές πλήρωμα θαλάμου διακυβέρνησης. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.