ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Αυστραλία υπογράφει τη συμφωνία για την προμήθεια των Super Hornet

Η Αυστραλία υπογράφει τη συμφωνία για την προμήθεια των Super Hornet

To υπουργείο άμυνας της Αυστραλίας ανακοίνωσε στις 3 Μαίου, ότι υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο αξίας 2,9 δις δολαρίων Αυστραλίας με το Αμερικανικό ναυτικό ξεκινώντας έτσι την υλοποίηση του προγράμματος προμήθειας των 24 διθέσιων μαχητικών F/A-18F Super Hornet.

Τα μαχητικά θα ενταχθούν σε υπηρεσία στην Αυστραλιανή αεροπορία, αντικαθιστώντας τα βομβαρδιστικά F-111 και λειτουργώντας ώς ενδιάμεση λύση μέχρι την έναρξη της διαδικασίας παραλαβής των μαχητικών F-35 Lightning II μετά τα μέσα της επόμενης δεκαετίας. Θα ακολουθήσει φυσικά και η υπογραφή πρόσθετων συμβολαίων από τη στιγμή που το ύψος του αυστραλιανού προγράμματος προμήθειας των διθέσιων F/A-18F Block II (εξοπλισμένα με το ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης APG-79), υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 6 δις δολάρια Αυστραλίας, τα οποία θα καταβληθούν σταδιακά σε χρονικό ορίζοντα 10 ετών από τώρα. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προκαταρκτική συμφωνία που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες, οι πρώτοι Αυστραλοί χειριστές και τεχνικοί θα μεταβούν στις ΗΠΑ για σκοπούς εκπαίδευσης μέσα στο 2009 και οι παραδόσεις των αεροπλάνων θα ξεκινήσουν το 2010 στην αεροπορική βάση της Αυστραλιανής Αεροπορίας (RAAF) στο Amberley. Την ίδια χρονιά θα αντικατασταθούν και τα F-111. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.