ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα C-130 της Ν. Ζηλανδίας αποκτούν νέο σύστημα αυτοπροστασίας

Τα C-130 της Ν. Ζηλανδίας αποκτούν νέο σύστημα αυτοπροστασίας

Ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Νέας Ζηλανδίας της 2ας Μαίου αναφέρει ότι το υπουργικό συμβούλιο της χώρας αποφάσισε την αναβάθμιση του συστήματος αυτοπροστασίας των πέντε συνολικά C-130H Hercules που αξιοποιεί επιχειρησιακά η αεροπορία της χώρας.

Το ύψος του προγράμματος υπολογίζεται σε 21,2 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Η διαδικασία σχεδιασμού της εγκατάστασης νέου συστήματος αυτοπροστασίας θα ξεκινήσει άμεσα στις εγκαταστάσεις της L-3 Communications Spar Aerospace στο Edmonton του Καναδά, επάνω στο πρώτο Νεοζηλανδικό C-130 που βρίσκεται εκεί προκειμένου να γίνουν σε αυτό εργασίες επέκτασης ωφέλιμου ορίου ζωής (Life Extension Program). Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη C-130 της Νέας Ζηλανδίας είχαν εξοπλιστεί με σύστημα αυτοπροστασίας στις αρχές της δεκαετίας του ΄90. Το σύστημα αυτό σήμερα κρίνεται ανεπαρκές για την προστασία των αεροπλάνων του τύπου από τις σύγχρονες απειλές και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφασίστηκε αναβάθμιση του συστήματος αυτοπροστασίας. Τα C-130 της Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας θα είναι έτοιμα μέχρι το έτος 2010. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.