Ο Ισπανικός Στρατός παραλαμβάνει τα πρώτα επιθετικά ελικόπτερα Tiger

Ο Ισπανικός Στρατός παραλαμβάνει τα πρώτα επιθετικά ελικόπτερα Tiger

Τα πρώτα τρία από τα 24 συνολικά επιθετικά ελικόπτερα Tiger HAD που έχουν παραγγελθεί από την Ισπανία, παραδόθηκαν στις 16 Μαίου 2007 στον Ισπανικό Στρατό και εντάχθηκαν σε υπηρεσία σε μονάδα της Αεροπορίας Στρατού.  

Τα ελικόπτερα προσγειώθηκαν στη βάση Colonel Sanchez Bilbao κοντά στην πόλη Almagro, από την οποία και θα επιχειρούν. Της παραλαβής των πρώτων τριών ελικοπτέρων είχε προηγηθεί αποστολή οκτώ χειριστών και 16 τεχνικών όλων των ειδικοτήτων στη βάση του Γαλλικού Στρατού Le Luc για σκοπούς εκπαίδευσης. Αρχικά ο Ισπανικός Στρατός επρόκειτο να παραλάβει 18 ελικόπτερα της έκδοσης HAD και έξι της έκδοσης HAP. Τελικά όμως, μετά από τροποποίηση της σύμβασης όλα τα ισπανικά Tiger θα είναι διαμόρφωσης HAD. To τελευταίο σε σύγκριση με το HAP διαφέρει ώς προς το ότι μπορεί να αξιοποιήσει και πυραύλους Hellfire, διαθέτει σύστημα IFF, ισχυρότερους κινητήρες, ολοκληρωμένο σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου και πρόσθετη θωράκιση. Η Ισπανία έδωσε την παραγγελία της για τα 24 Tiger μέσα στο 2003 και από τότε έχει ξεκινήσει μία ευρεία συνεργασία με τη Eurocopter. Έχοντας προβεί επίσης στην παραγγελία 48 ελικοπτέρων EC 135 και άλλων 45 ΝΗ-90, έχει αναλάβει την συναρμολόγηση και την κατασκευή τμημάτων τους εγχωρίως σε νέες εγκαταστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.