ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Σε εξέλιξη η διαδικασία παραλαβής των ελληνικών C-27J

Σε εξέλιξη η διαδικασία παραλαβής των ελληνικών C-27J

Ο αριθμός των μέσων μεταφορικών αεροσκαφών τύπου C-27J Spartan που έχει μέχρι σήμερα παραλάβει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ανέρχεται σε τέσσερα, ενώ ένα ακόμη, το πέμπτο κατά σειρά, βρίσκεται στην Ελλάδα.

Τα δύο πρώτα έχουν ενταχθεί στη δύναμη της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών στην Ελευσίνα και τα άλλα δύο που βρίσκονται ήδη στην πίστα της Μοίρας στην 112 Πτέρυγα Μάχης, θα ενταχθούν πολύ σύντομα σε υπηρεσία, καθώς με βάση τις τελευταίες πληροφορίες δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία αποδοχής τους από την Π.Α. Με βάση ανακοίνωση Τύπου την οποία εξέδωσε η κατασκευάστρια των αεροσκαφών Alenia Aeronautica, στις 17 Μαίου, το πέμπτο ελληνικό αεροσκάφος προσγειώθηκε την ίδια ημέρα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Η διαδικασία αποδοχής και αυτού του αεροσκάφους και η ένταξή του σε υπηρεσία αμέσως μετά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου. Πάντα με βάση την ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας άλλα τρία ελληνικά C-27J είναι έτοιμα προς παράδοση στις εγκαταστάσεις της στο Cassele κοντά στο Τορίνο, καθώς η επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται εκεί έχει υπογράψει την αρχική αποδοχή των αεροπλάνων αυτών προκειμένου να ταξιδέψουν μέχρι την Ελευσίνα. Και αυτά τα αεροσκάφη αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία μέχρι το τέλος του ερχόμενου Αυγούστου. Την ίδια περίοδο θα ξεκινήσει δε στο Cassele η διαδικασία προκαταρκτικής αποδοχής του ένατου κατά σειρά ελληνικού C-27J, το οποίο θα είναι και το πρώτο από τα τέσσερα (ένατο, δέκατο, ενδέκατο και δωδέκατο) που θα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα λήψης καυσίμου εν πτήσει IFRRS (In Flight Refueling Receiver System). Λόγω της ενσωμάτωσης του συστήματος αυτού, η διαδικασία αποδοχής του συγκεκριμένου αεροσκάφους θα είναι πιο χρονοβόρο και περίπλοκη και με βάση το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους που διανύουμε. Τα τρία τελευταία ελληνικά C-27J πρόκειται να παραδοθούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέσα στο 2008. Το δικαίωμα άσκησης προαίρεσης (option) που έχει η ελληνική πλευρά για την προμήθεια τριών ακόμη αεροπλάνων του ίδιου τύπου, ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου που διανύουμε.   

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.