ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επίδειξη νέας πυραυλικής τεχνολογίας στο κέντρο δοκιμών του NAWCWD

Επίδειξη νέας πυραυλικής τεχνολογίας στο κέντρο δοκιμών του NAWCWD

Το Κέντρο Ανάπτυξης Ναυτικών Οπλικών Συστημάτων (NAWCWD) πραγματοποίησε την τρίτη κατά σειρά επιτυχή δοκιμή του μικρότερου σε διαστάσεις και βάρος στον κόσμο, πυραύλου αυτόνομης καθοδήγησης ακριβείας, φιλοσοφίας «Fire & Forget».

Η δοκιμή περιλάμβανε την προσβολή κινούμενου στόχου με ταχύτητα 45 ως 50 χλμ. ανά ώρα από απόσταση 750 μέτρων. Ο στόχος ήταν ένα φορτηγό όχημα και η εκτόξευση του πυραύλου Spike εναντίον του έγινε κάθετα στο ίχνος κίνησης του οχήματος. Το σενάριο αυτό υλοποιήθηκε για πρώτη φορά από πύραυλο Spike. Για πρώτη φορά δηλαδή τέτοιος πύραυλος, εγκλώβισε και προσέβαλε με ακρίβεια κινούμενο στόχο. Σημειώνεται ότι ο Spike έχει μήκος μικρότερο του ενός μέτρου (25 ίντσες-63,5 εκ.), διάμετρο 2,25 ιντσών (μία ίντσα είναι 2,54 εκ.) και βάρος 2,5 περίπου κιλών. Σκοπός των δοκιμών που διεξάγονται στην China Lake της Καλιφόρνια,  όπου εδρεύει το NAWCWD (Naval Air Warfare Center Weapons Division), είναι η ανάπτυξη μίας έκδοσής του η οποία θα μπορεί να μεταφερθεί από μικρού βάρους και διαστάσεων μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAV). Οι πρώτες δοκιμές προς την κατεύθυνση αυτή είναι προγραμματισμένες για το ερχόμενο φθινόπωρο στο ίδιο κέντρο δοκιμών. Ένας εκτοξευτής Spike θα τοποθετηθεί σε λόφο και σε ύψος 750 ποδών από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο πύραυλος θα εκτοξευθεί εναντίον στόχου που θα κινείται με ταχύτητα 100 περίπου χιλιομέτρων ανά ώρα αυτή τη φορά και θα βρίσκεται σε απόσταση 2.400 μέτρων. Ο έλεγχος του εντοπισμού, του εγκλωβισμού του στόχου και της εκτόξευσης του πυραύλου θα γίνει από ειδικά διαμορφωμένο σταθμό εδάφους (WCS-Weapons Control Station) o ο οποίος θα επικοινωνεί με τον εκτοξευτή μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων. Η συγκεκριμένη δοκιμή θα προσομοιώσει με άλλα λόγια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο πύραυλος θα εκτοξευθεί από τον πτερυγικό φορέα ενός μικρού UAV. Σε τρίτη φάση πύραυλοι Spike θα τοποθετηθούν σε μικρά UAV και θα εκτοξευθούν από αυτά. Ο Spike είναι αυτή τη στιγμή ο καταλληλότερος πύραυλος με δυνατότητα αυτόνομης καθοδήγησης για αξιοποίηση από μικρά UAV. 

  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.