ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επανάληψη του νορβηγικού διαγωνισμού για νέα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης

Επανάληψη του νορβηγικού διαγωνισμού για νέα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης

Η επανεκκίνηση του προγράμματος για την προμήθεια 10 ως 12 νέων ελικοπτέρων από τη Νορβηγία, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα για τη διενέργεια αποστολών έρευνας και διάσωσης (SAR) κατά κύριο λόγο, θα ανακοινωθεί στην αεροπορική έκθεση Le Bourget.

Με βάση ανακοίνωση του υπουργείου δικαιοσύνης και αστυνόμευσης της Νορβηγίας ο υπουργός δικαιοσύνης και αστυνόμευσης Terje Moland Pedersen πρόκειται να ανακοινώσει στις 18 του ερχόμενου Ιουνίου, την πρώτη ημέρα της διεθνούς έκθεσης αεροδιαστημικής στο Le Bourget, την επανεκκίνηση του προγράμματος. Τα ελικόπτερα αυτά θα αντικαταστήσουν τα Sea King που αξιοποιούνται σε ρόλο έρευνας και διάσωσης στη Νορβηγία τα τελευταία 35 χρόνια. Θα είναι τουλάχιστον δικινητήρια, μεγάλης εμβέλειας και χωρητικότητας ελικόπτερα, τα οποία θα εξοπλιστούν με ότι καλύτερο υπάρχει από πλευράς εξειδικευμένων συστημάτων για τη διενέργεια τέτοιων αποστολών (FLIR, ραντάρ έρευνας και καιρού, αυτόματο πιλότο τεσσάρων αξόνων, FMS) υπό τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις βόρειες θάλασσες και τον βόρειο Ατλαντικό, αλλά και πάνω από το ορεινό έδαφος της Νορβηγίας. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.