ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διπλό σύστημα απεικόνισης επί κάσκας σε υπηρεσία σε F-18 του USN

Διπλό σύστημα απεικόνισης επί κάσκας σε υπηρεσία σε F-18 του USN

To πρώτο διθέσιο μαχητικό F/A-18F Super Hornet που απέκτησε την κατάλληλη υποδομή για την ταυτόχρονη χρήση δεύτερου συστήματος απεικόνισης επί κάσκας τύπου JHMCS, παραδόθηκε στη Μοίρα VFA-213 του Αμερικανικού Ναυτικού.

Η μοίρα εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ναυτικού (NAS: Naval Air Station) Oceana. Μέχρι σήμερα 34 Μοίρες του Αμερικανικού Ναυτικού και της Αεροπορίας έχουν εξοπλιστεί με το σύστημα JHMCS (Joint Helmet Mounted Cueing System) το οποίο αξιοποιήθηκε για πρώτη φορά επιχειρησιακά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Iraqi Freedom. Επίσης, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης του συστήματος και από τα δύο μέλη του πληρώματος ενός μαχητικού. Η υιοθέτηση του διπλού JHMCS αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα των διθέσιων μαχητικών τόσο σε ρόλους αέρος-αέρος, όσο και σε ρόλους αέρος-εδάφους, ενώ αναμένεται να αυξήσει και την ποιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δύο μελών του πληρώματος στις κρίσιμες φάσεις μίας αποστολής. Σημειώνεται ότι το Αμερικανικό Ναυτικό είχε υπογράψει συμβόλαιο ύψους 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Boeing για την παροχή των συστημάτων και για το δεύτερος μέλος πληρώματος των F/A-18F Super Hornet καθώς και των ηλεκτρονικού πολέμου ΕΑ-18G Growler, το Νοέμβριο του 2005.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.