ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δεύτερη φάση εκσυγχρονισμού των C-5 Galaxy

Δεύτερη φάση εκσυγχρονισμού των C-5 Galaxy

H αμερικανική Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 23 εκατ. δολαρίων με το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος εκσυγχρονισμού των βαρέων μεταφορικών αεροσκαφών C-5A/B Galaxy της USAF.

Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη της Αμερικανικής αεροπορίας (USAF: United States Air Force) που θα εκσυγχρονιστούν, θα αποκτήσουν νέο ψηφιακό θάλαμο διακυβέρνησης και εξοπλισμό επικοινωνιών και ναυτιλίας (ΑΜΡ-Avionics Modernization Program), καθώς και νέους κινητήρες CF6-80C2 της General Electric. Ήδη τα αεροσκάφη της USAF που έχουν υποστεί αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους εξοπλισμού μέσω του AMP, έχουν συμπληρώσει περισσότερες από 10.000 ώρες πτήσης. Σε ότι αφορά την αντικατάσταση των κινητήρων, αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο προωστικό σύστημα των C-5M εξασφαλίζει αύξηση της ώσης κατά 22%, περιορισμό της διαδρομής απογείωσης κατά 30% και αύξηση του ρυθμού ανόδου κατά 58%. Μέχρι σήμερα η Lockheed Martin έχει αναβαθμίσει πλήρως (ηλεκτρονικά και κινητήρες) τρία αεροσκάφη (δύο C-5B και ένα C-5A), τα οποία έχουν συμπληρώσει 260 ώρες πτητικών δοκιμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.