ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι απίστευτες δυνατότητες του εκσυγχρονισμένου στρατηγικού μαχητικού MiG-31BM (βίντεο)

Οι απίστευτες δυνατότητες του εκσυγχρονισμένου στρατηγικού μαχητικού MiG-31BM (βίντεο)

Ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός 50 μαχητικών αναχαίτισης μακράς ακτίνας MiG-31 στο επίπεδο MiG-31BM.

Το κόστος του προγράμματος έφτασε τα 30 δισ. ρούβλια/

Οι εργασίες έγιναν στο εργοστάσιο Σοκόλ.

Στις νέες ικανότητες του αεροσκάφους περιλαμβάνεται δυνατότητα ανίχνευσης στόχων μεγέθους μαχητικού στα 320 χλμ. βομβαρδιστικού στα 400 χλμ. και αναχαίτισης στα 280 χλμ. με την χρήση των πυραύλων νέας γενιάς.

Επιπλέον θα μπορεί να αντιμετωπίζει ταυτόχρονα 6 στόχους και θα μπορεί να ιχνηλατεί 10 στόχους.

Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων που απελευθέρωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας:

-Το μαχητικό θα έχει τη δυνατότητα εντοπισμού με το νέο ραντάρ ραντάρ Zaslon-M και κατάρριψης έξι ταυτόχρονα στόχων σε απόσταση 280 χλμ. με τους υπερυψηλής ταχύτητας πυραύλους R-37, οι οποίοι προσεγγίζουν και πλήττουν τον στόχο με ταχύτητα 6 Mach (έξι φορές η ταχύτητα του ήχου)! Είναι η μεγαλύτερη απόσταση που ένα αεροσκάφος μπορεί να καταρρίψει άλλο αεροσκάφος και έχει εισέλθει σε υπηρεσία. Αυτό θα ισχύσει μέχρι την εισαγωγή σε υπηρεσία του νέου πυραύλου του Su-35 που θα μπορεί να καταρρίπτει εχθρικά μαχητικά μέχρι την απόσταση των 400 χλμ.

-Δυνατότητα εντοπισμού και κατάρριψης 6 στόχων εξαιρετικά χαμηλού ίχνους, όπως αεροσκάφη stealth και βλήματα cruise που πετούν σε ύψος 10 μέτρων και σε αποστάσεις 200 χλμ και παρακολούθηση των 10 πλέον επικίνδυνων από αυτούς !

-Πλήρεις δυνατότητες εκτέλεσης αποστολών αέρος-εδάφους και αέρος-επιφανείας με έναν εντυπωσιακό αριθμό όπλων: αντι-ραντάρ βλήματα X-31, X-25 ή X-25 μέχρι έξι μονάδες του νέου αυτού όπλου), αντιπλοϊκά βλήματα X-31 (μέχρι έξι), LGB βόμβες ρουκέτες κλπ., βάρους μέχρι 9 τόνους (10 τόνους ζυγίζει ολόκληρο το F-16)!

-Το ταχύτερο μαχητικό του κόσμου με ταχύτητα σχεδόν όση τρεις φορές η ταχύτητα του ήχου (2,85 Mach), οι κινητήρες του οποίου αναβαθμίστηκαν με κιτ, που είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο χρόνος μεταξύ επισκευών κατά 210%!

-Το νέο σύστημα ελέγχου πυρός “Barrier- M” έχει τη δυνατότητα να εκτελεί ταυτόχρονα βολές όπλων αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος, έχοντας αυτόματα ταξινομήσει απειλές και στόχους και όλα αυτά με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού.

-Το αεροσκάφος είναι 260% ικανότερο από την προηγούμενη έκδοση, η οποία ήδη αποτελούσε σταθμό στην ιστορία της αεροναυπηγικής με τα όσα είχε εισάγει στην εναέρια μάχη, και διπλάσια δυνατότητα κατάρριψης εχθρικών μαχητικών και βομβαρδιστικών από οποιοδήποτε δυτικό μαχητικό, ακόμα και από το F-22.

Οι παραδόσεις του αεροσκάφους ξεκίνησαν από τις Μοίρες της Άπω Ανατολής (αναμενόμενη πύλη εισόδου των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών), αλλά μέχρι στιγμής το όλο πρόγραμμα καλύπτονταν από πέπλο μυστηρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=nWw08KqDRtg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.