Οι κινητήρες AE της Rolls-Royce φθάνουν τα 25 εκατομμύρια ώρες πτήσης

Οι κινητήρες AE της Rolls-Royce φθάνουν τα 25 εκατομμύρια ώρες πτήσης

Η Rolls-Royce, ένας από τις κορυφαίους παγκοσμίως κατασκευαστές συστημάτων πρόωσης και πάροχος υπηρεσιών, ξεπέρασε τις 25 εκατομμύρια ώρες πτήσης  σε εταιρικά και  τοπικής εμβέλειας αεροσκάφη, με τους κινητήρες της οικογένειας των ΑΕ.

Ο κινητήρας ΑΕ-3007 εξοπλίζει την οικογένεια των τοπικής εμβέλειας  αεροσκαφών ERJ 145 της Embraer, τα εταιρικά αεροσκάφη Legacy 600 της Embraer και τα αεροσκάφη Cessna Citation X. Ο κινητήρας ΑΕ-2100 εξοπλίζει τα υψηλής ταχύτητας στοβιλοελικοφόρα αεροσκάφη Saab 2000. Ο κινητήρας ΑΕ-3007, ο οποίος τέθηκε σε υπηρεσία το 1996, έχει πραγματοποιήσει 21 εκατομμύρια ώρες στο αεροσκάφος ERJ της Embraer και 2 εκατομμύρια ώρες σε εταιρική λειτουργία με τα επιχειρηματικά αεροσκάφη Citation X της Cessna και Legacy 600 της Embraer. Ο κινητήρας ΑΕ-2100 έχει συσσωρεύσει πάνω από 2 εκατομμύρια ώρες σε εταιρείες τοπικής εμβέλειας με στοβιλοελικοφόρους κινητήρες. Ο κινητήρας ΑΕ-3007 εξοπλίζει περισσότερα από 1200 τοπικής εμβέλειας και εταιρικά αεροσκάφη ενώ ο κινητήρας ΑΕ 2100 βρίσκεται σε περισσότερα από 50 αεροσκάφη σε υπηρεσία σήμερα. Αεροσκάφη με τους παραπάνω κινητήρες βρίσκονται σε υπηρεσία και στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ian Aitken, Πρόεδρος της Rolls-Royce για τα Εταιρικά και Τοπικής Εμβέλειας Αεροσκάφη δήλωσε: «Το πρόγραμμα των κινητήρων ΑΕ είναι από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα στην ιστορία της Rolls-Royce. Είμαστε υπερήφανοι από τις ισχυρές επιχειρηματικές συνεργασίες που έχουμε με την Embraer και την Cessna στο πρόγραμμα ΑΕ-3007 και με την  Saab στο πρόγραμμα ΑΕ-2100.  Η επίτευξη 25 εκατομμυρίων ωρών πτήσης, αντανακλά την απόδοση, την αξιοπιστία και την αποδοτικότητα όχι μόνο του κινητήρα αλλά και των ομάδων μηχανικών, παραγωγής και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που εργάζονται αποκλειστικά στο πρόγραμμα».

Σχεδιασμένος και κατασκευασμένος από τη Rolls-Royce στην Ινδιανάπολη (Ινδιάνα, ΗΠΑ), ο στροβιλοελικοφόρος κινητήρας ΑΕ-3007 ενσωματώνει προηγμένη τεχνολογία σε συνδυασμό με ένα πλήθος απαιτητικών επιχειρησιακών απαιτήσεων για χρήση από αεροπορικές και επιχειρηματικές εταιρείες. Μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί σχεδόν 2.800 κινητήρες ΑΕ για κάθε είδους εφαρμογή.  Χάρη στην  ομοιογένεια των ανταλλακτικών κατά 70% των κεντρικών τμημάτων των κινητήρων ΑΕ, παρέχεται στους χειριστές διεθνώς διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και υποστήριξης, μειωμένα λειτουργικά έξοδα μέσω της σύγχρονης παγκόσμιας υποστήριξης, εκπαίδευση, κοινά δεδομένα, στρατιωτικές πιστοποιήσεις  και διεθνείς πολιτικές πιστοποιήσεις. Η Rolls-Royce παρέδωσε το 2.000στο κινητήρα ΑΕ 30007 στην Embraer και βοήθησε στον εξοπλισμό του 100στου αεροσκάφους της  Embraer, Legacy 600, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το Μάρτιο του 2007.  Η Embraer αναγνώρισε  τη Rolls-Royce επιλέγοντας την ως τον Προμηθευτή του 2006 για μηχανικά συστήματα. Υπάρχουν περίπου 300 ERJ τοπικά αεροσκάφη σε υπηρεσία παγκοσμίως.

Ο κινητήρας ΑΕ-2100 είναι ένα στροβιλοελικοφόρο παράγωγο της οικογενείας των ΑΕ κινητήρων, που περιλαμβάνει στροβιλοελικοφόρες παραλλαγές. Όταν τέθηκε σε υπηρεσία το 1994 δημιούργησε νέα πρότυπα για την απόδοση, αποδοτικότητα και οικονομία των στροβιλοελικοφόρων κινητήρων, και η πολλαπλή του χρησιμότητα καταδεικνύεται από την επιλογή του στην αγορά των τοπικής εμβέλειας αεροσκαφών 50 θέσεων, και βασικών στρατιωτικών μεταφορικών εφαρμογών παγκοσμίως. Οι κινητήρες AE 2100 συνδυάζουν τη νέας τεχνολογίας έξι πτερυγίων προπέλα Dowty, για χρήση σε πέντε διαφορετικές εφαρμογές, σε πολιτικά, στρατιωτικά και τοπικής εμβέλειας αεροσκάφη. Όπως το 50 θέσεων αεροσκάφος Saab 2000, το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος Hercules 130 της Lockheed Martin, καθώς και το μέσο  μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan και το αμφίβιο αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης ShinMaywa US-2.

Η Rolls-Royce σήμερα διαθέτει μία εκτενή βάση πελατών, που αποτελείται από περισσότερες από 600 αεροπορικές εταιρίες, 4.000 εταιρικά και πολλαπλών χρήσεων αεροσκάφη και φορείς ελικοπτέρων, 160 Ένοπλες Δυνάμεις και περισσότερους από 2.000 ναυτικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων 70 Πολεμικών Ναυτικών. Η εταιρία διαθέτει πελάτες στον τομέα ενέργειας σε περίπου 120 χώρες. Η Rolls-Royce απασχολεί περίπου 38.000 εργαζομένους σε γραφεία, βιομηχανικές μονάδες και εγκαταστάσεις τεχνικής συντήρησης σε 50 χώρες. Οι ετήσιες πωλήσεις της ανέρχονται σε 12 δις. δολάρια, από τα οποία το 54% αποτελεί εισοδήματα από υπηρεσίες. Το βιβλίο παραγγελιών με τις επιβεβαιωμένες και ανακοινωθείσες  παραγγελίες αντιστοιχεί σε 45 εκ. δολάρια, το οποίο, μαζί με τη ζήτηση υπηρεσιών, παρέχει  ορατές προβλέψεις  για μελλοντικά επίπεδα δραστηριότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.