Η Αεροπορία της Μαλαισίας παραλαμβάνει μαχητικά Su-30MKM

Η Αεροπορία της Μαλαισίας παραλαμβάνει μαχητικά Su-30MKM

H Βασιλική Αεροπορία της Μαλαισίας, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από ινδικές πηγές, παρέλαβε πρόσφατα δύο μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30MKM από τα 18 που έχει παραγγείλει η κυβέρνηση της χώρας.

Παρόντες στην τελετή παραλαβής των δύο νέων μαχητικών στις εγκαταστάσεις της Irkut Aircraft Corporation, ήταν ο αρχηγός της Αεροπορίας, καθώς και ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας. Τα υπόλοιπα 16 αεροσκάφη θα παραδοθούν απευθείας στην Αεροπορία της Μαλαισίας, σταδιακά σε διάστημα ενός χρόνου από τώρα, περί τα μέσα του 2008 δηλαδή. Το ύψος της συμφωνίας για την αγορά των 18 νέων μαχητικών, ανήλθε σε 900 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, ως αντάλλαγμα για την αγορά, η ρωσική κυβέρνηση έχει αναλάβει την εκπαίδευση ενός Μαλαισιανού αστροναύτη ο οποίος θα αποτελέσει μέλος πληρώματος του διεθνούς διαστημικού σταθμού (ISS-International Space Station). Σημειώνεται ότι το Su-30MKM είναι έκδοση πανομοιότυπη με το ινδικό Su-30MKI. Ορισμένα όμως συστήματα του ηλεκτρονικού εξοπλισμού τους όμως διαφέρουν για καθαρά πολιτικούς λόγους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.