ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eπίδειξη του TopOwl της Thales στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

Eπίδειξη του TopOwl της Thales στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

Το σύστημα απεικόνισης επί κάσκας TopOwl της Τhales επιλέχθηκε από την αμερικανική Lockheed Martin για επίδειξη σε όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αλλά και υπηρεσιών που αξιοποιούν επιχειρησιακά ελικόπτερα.

Το TopOwl έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση από πληρώματα ελικοπτέρων. Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επιλογής ενός νέου συστήματος απεικόνισης επί κάσκας προηγμένης τεχνολογίας για χειριστές ελικοπτέρων (Modernized Pilot Night Vision System). To σύστημα TopOwl που ήδη βρίσκεται σε υπηρεσία στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, επιλέχθηκε από τη Lockheed Martin ως αντιπροσωπευτικό για τη σημαντική αυτή επίδειξη, μετά από λεπτομερή και πλήρη αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων συστημάτων για πληρώματα ελικοπτέρων. Το σύστημα έχει εγκατασταθεί σε ένα ελικόπτερο UH-1 Huey του Αμερικανικού Στρατού το οποίο έχει υποστεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις και χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα επίδειξης για τα αμερικανικά πληρώματα. Σημαντικότερο πλεονέκτημά του είναι το ότι παρέχει τη δυνατότητα προβολής εικόνων που προέρχονται από συστήματα FLIR με πολύ υψηλή ευκρίνεια και ακόμη και όταν τα μέλη του πληρώματος στρέφουν το κεφάλι ή το βλέμμα τους μακριά από την διαμήκη άξονα του ελικοπτέρου (δεξιά, αριστερά, πάνω ή κάτω).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή βέβαια δεν είναι και η μοναδική δυνατότητα του συστήματος TopOwl. To σύστημα της Thales χρησιμοποιεί περιστροφικούς διακόπτες ρύθμισης φωτεινότητας και επιλογής λειτουργιών, οι οποίοι μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν και στα δύο χειριστήρια που έχει στη διάθεσή του κάθε μέλος πληρώματος θαλάμου διακυβέρνησης ελικοπτέρου (διαμόρφωση HOCAS-Hands On Collective And Stick). Έχει επίσης απεριόριστες δυνατότητες προβολής συμβολογίας με κορυφαία ποιότητα η οποία παραμένει αναλλοίωτη, ανεξάρτητα από τις κινήσεις το κεφαλιού και πλέον θα παράγεται με ενσωματωμένο προβολικό σύστημα τεχνολογίας LCD και όχι CRT. Mέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί περισσότερ από 350 συστήματα TopOwl τα οποία χρησιμοποιούν προβολικά συστήματα τεχνολογίας CRT. Άλλες 1500 μονάδες τουλάχιστον έχουν παραγγελθεί από 15 χώρες, για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών από διάφορους τύπους ελικοπτέρων μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Το πρόγραμμα επίδειξης του συστήματος τεχνολογίας LCD TopOwl στις ΗΠΑ με το τροποποιημένο UH-1 και με ευθύνη της Lockheed Martin, oνομάζεται Pathfinder.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.